Narrilaivan
ESITTELY
HEVOSET
KASVATUS
TAPAHTUMAT
ETUSIVULLE


Kuvan © AK Vapaasti

Esittely

  Narrilaivan on virtuaalitalli. Tallia, hevosia tai henkilöitä ei ole oikeasti olemassa. Kaikki tieto mikä sivuilla esiintyy on täysin keksittyä!

  Narrilaivan on perustettu 14. lokakuuta 2004. Talli toimi ensin kotipaikkana suomenhevos-, connemara- ja suomalaispuoliveriratsulleni. Helmikuun 14. päivä 2006 Narrilaivaan saapui ensimmäinen shetlanninponi ravikäyttöön. Ja siitä se sitten lähti.

  Olin itse omistanut kyllä jo joitakin virtuaalisia ravihevosia vuodesta 2002-2003 lähtien, mutta katson että "oikea raviurani" alkoi tuolloin helmikuussa 2006.

  Ensimmäinen virtuaalinen ravihevoseni oli ranskanravuri tamma Frais Soupir. "Pirren" suku oli kadonnut ja se starttasi vain muutaman kerran, mutta sen tammaperhettä löytyy edelleen Narrilaivasta.

  Narrilaivassa on asunut kuitenkin myös aina suomenhevosia. Vuonna 2004 ostin suomenhevosravureita Monikalta Monnin Ravitallilta. Ihailin Monikan ravihevoskasvatusta pitkään, ja meillä onkin asunut melko moni Ryysyrannan- alkuinen suomenhevonen, mm. Ryysyrannan Joukkomurhaaja, Ryysyrannan Palkkamurhaaja, Ryysyrannan Kuoleman Enkeli, Ryysyrannan Hurrikaani, Ryysyrannan Dareios, Ryysyrannan Pieni-Ihme, Ryysyrannan Lentovire sekä Monikan Varkaiden Valtakunnassa syntynyt Näpistäjä W. Lisäksi ostin Monikalta aikanaan suomenhevosratsuruunan TT Lentävä Kalakukko, mutta valitettavasti kyseisen ruunan muistosivut olen jo aikaa sitten hukannut/ tuhonnut.

  Melko lailla siis suuri osa Narrilaivan nykyisistä suomenhevosista polveutuukin Monikan hevosista. Uutta verta on toki tullut muiltakin kasvattajilta sukulinjoihin, mutta Ryysyrantalaiset ovat lähellä sydäntäni.

  Keväällä 2007 Narrilaivaan muutti russponeja. Nykyään niitä onkin jo sellainen lauma, että ihan hirvittää.

  Aikojen saatossa myös muita rotuja kuten pohjoisruotsinhevosia, pohjoisnorjanponeja, kaspianponeja, pohjoisnorjanponeja, exmoorinponeja, british spottedponeja ja welsh poneja on liittynyt Narrilaivan hevoslaumaan.

  Vuonna 2018 kuitenkin muiden rotujen kasvattamista ollaan ajamassa alas. Tarkoituksena on että jäljelle jäävät vain suomenhevoset, shetlanninponit ja russponit. (Lämminverisemme ovat olleet marraskuusta 2017 lähtien Shav Racingissä.)

 


 

Tilat

  Narrilaivan on suuri talli, joka koostuu useammasta tilasta. Pyrimme hoitamaan hevosiamme mahdollisimman lajityypillisesti ja yksilöllisesti. Osa hevosistamme asuu talleissa, osa pihatoissa. Kaikki tallirakennuksemme ja pihattomme ovat standardien mukaan rakennettuja, valoisia ja ennen kaikkea turvallisia niin hevosille kuin ihmisillekin.

  Kaikki karsinamme ovat vähintään 3x3m, mutta meiltä löytyy hevostalleista suurempiakin ja lisäksi toki varsomiskarsinat ovat erikseen. Pihattomme ovat oikeaoppisesti rakennettuja - eivät mitään latokyhäelmiä, vaan kunnon perustuksille rakennettuja, tuulikaapillisia, ilmavia ja lämpimiä rakennuksia. Meillä on myös tallirakennuksissa hyvät ja käytännölliset säilytystilat rehuille, kuivikkeille, kärryille, varusteille ja loimille. Lisäksi jokaisesta tallirakennuksesta löytyy pieni- tai iso sosiaalitila. Sosiaalitiloista löytyy wc, pukuhuone jossa on suihku, sekä keittiö- ja olohuonetila jossa voi lämmitellä ja syödä eväänsä.

  Hevosemme tarhailevat paljon. Aidat on tehty sähköä johtavista metalleista, joten ne ovat hyvin huoltovapaat ja helpot. Juoksuja aidoissa on 3-4v, riippuen minkälaisia hevosia missäkin tarhassa tarhailee. Tarhoissa on hiekkapohjat. Tarhat pustataan vähintään kerran viikossa, usein kuitenkin 2-3 krt/ vko. Suojaisimmissa tarhoissamme ei ole katoksia, mutta suuressa osassa tarhoistamme on myös katokset. Osa tarhoista on tosin aidattu myös metsäalueelle, ja metsäpohjaa emme ole alkaneet hiekkatarhoiksi muokkaamaan vaan ne saavat olla "luonnon tilassa".

  Laitumia meillä on erittäin paljon, tietysti, suuren hevosmäärämme takia. Myös kilpahevosemme laiduntavat 6-12h / vuorokaudessa kesäisin. Laitumet ovat hyvin hoidettuja ja vaihtelemme laidunlohkoja vuosittain. Laitumet on aidattu kestävillä aidoilla - puutolpilla ja 3-4 juoksun sähkölangoilla ja riittävällä sähköllä, jotta hevoset pysyvät oikealla puolella aitaa. Suuressa osaa laiduntamme on katokset sateen, tuulen, ukkosmyrskyjen ja ötököiden sekä kuumuuden varalta. Isoimmilla laitumillamme on pienen tallin kokoiset "katokset" (eli pihatot), mm. tammalaitumillamme.

  Hevosillamme on aina tarjolla raikasta juomavettä. Myös pakkasella tarhoihin hevosille viedään lämmintä vettä tarhoille. Osassa tarhoissa on myös lämmitettävät juoma-astiat, niin myös kaikissa pihatoissamme. Hevoset saavat heinää 4-5krt/ vuorokaudessa. Osan syöttyökerroista hoitaa automaattiruokinta laitteet. Kesäisin hevosemme syövät laitumella tuoretta ruohoa, ja osalle myös sitä niitetään suuret määrät traktorilla ja kuljetetaan tallille tarhoihin ja talliin syötäväksi.

  Hevosemme kengitetään, madotetaan, rokotetaan ja niiden hampaat huolletaan säännölllisesti. Kaikille etsitään myös sopivat varusteet ja loimet, jotta jokaisen hevosen on mukava tehdä työnsä. Hevosemme nauttivat myös erilaisia hoidoista, kuten hieronnasta, jäsenkorjauskesta, vesiterapiasta ym. Hevosemme syövät laadukkaita lisärehuja ja kaikille on räätälöity oma ruokavalio.

  Hevosemme treenaavat monipuolisesti: ajaen, ratsastaen, juoksuttaen. Lisäksi niitä käsitellään ja koulutetaan hevosmiestaitojen mukaisesti. Hevosemme liikkuvat 3-6 kertaan viikossa, riippuen jokaisen hevosen omasta tarpeesta. Lisäksi ne jaloittelevat tarhoissa riittävästi joka päivä.

  Narrilaivalla on käytössään ratsastuskenttiä, maneeseja, kävelytyskoneita, ravirata, kaksi hiittisuoraa sekä yhteensä 20km edestä metsäteitä vain hevosille tehtynä. Lisäksi alueella on paljon peltoja, peltoteitä ja metsäpolkuja joilla treenaamme hevosiamme vaihtelevasti.

© Shavo / Narrilaivan 2004-2018. All rights reserved.
Ulkoasu © M Layouts, muokkaukset Shavo. Kuvasta kiitos All Free Backgrounds.
Virtuaalitalli - a SIM game stable