Byron Raleigh

syntynyt 1.7.2009 - kuollut 14.2.2016

Perustiedot

nimi: Byron Raleigh kasvattaja: -, tuontiponi Iso-Britanniasta
rekisterinumero: VH16-092-0018 entinen omistaja: -
syntymäaika: 1.7.2009 (GB) omistaja: Shavo VRL-00007, Narrilaivan
rotu: exmoorinponi statistiikka:
sukupuoli: ori ennätykset:
säkäkorkeus: 128cm voittosumma:
väri: ruunikko voitto- & toto %:
muuta:

Luonnekuvaus ja muuta

Spyro on - kuten kuvastakin näkee - oikea sydäntenmurskaaja. Tämä ystävällinen ja luotettava herrasmies toimii niin lasten talutusratsuna, opetus mestarina pienemmille, kouluratsuna isommille sekä esteratsuna hurjapäille. Eikä vauhtia puutu raviradoillakaan! Ja tämän lisäksi Spyro malttaa kentällä ajaessa keskittyä koulu- ja tarkkuusosuuksiin valjakkoajossa ja suorittaa valjakkoajon maratooniesteetkin hienosti. Spyro on lyhyesti sanottuna loistotyyppi!

Spyro syntyi Iso-Britanniassa Englannin suurilla nummilla, jossa se eli ensimmäiset puoli vuotta emänsä vierellä muun lauman kanssa. Kun lauma otettiin kiinni vuosittaista merkintää ja kantakirjausta varten Spyro otettiin kiinni. Sitä käytettiin Englannissa niin ratsu- kuin ajoponinakin ja se kävi muutamissa näyttelyissäkin pärjäten ihan ok menestyksellä. Spyro tuli Suomeen toukokuussa 2010 ollessaan viisivuotias.

Spyro on käytöstavoiltaan mitä mukavin herrasmies. Se ei pure tai potki, luimi tai uhkaile. Nuoremmat oriit se pitää kurissa kyllä - mutta lempeästi. Se on leikkisä ja ystävällinen hevonen, mutta ihmisiä se arvostaa eikä ole koskaan satuttanut ketään meillä ollessaan. Spyroa voivat lapsetkin huolimatta harjailla aikuisen valvonnassa. Spyro on tehnyt meilläkin opetusponin töitä talutus- ja alkeistunneilla. Spyro on mitä mainioin ratsu - se on rauhallinen ja sillä on hyvät, tasaiset liikkeet. Sillä on malttia ja rauhallisuutta toimia pienemmille opetusponina, mutta kun selkään kipuaa joku joka osaa hommansa ponista irtoaa helppo A- tason liikkeet. Lisäksi Spyro rakastaa hyppäämistä! Yksittäisenä se on ratsastajan kanssa ylittänyt 100cm esteen ja irtohypytyksessä peräti 120cm esteen! Esteillä Spyro syttyy ja sillä voi jarrut olla hukassa, mutta se menee yli mitä tahansa eteen tuleekin.

Ajaessa Spyro on hyväsuinen, vaikka reipas onkin. Sitä ei tarvitse komentaa eteenpäin vaan poni ravaa innokkaasti eteen - oli se sitten lenkillä yksin tai kavereiden kanssa. Oikein mainio poniravikouluponi! Kertonee kaiken Spyron ajettavuudesta ;) Olemme harjoitelleet myös valjakkoajoa Spyron kanssa. Parivaljakkona toimii parhaiten Spyron pojan poika, 6 vuotta nuorempi Fool's Eadbhárd.

Sukutaulu

i. Denzil Tyson
rn exm 130cm
evm
ii. Denzil Noah
rn exm 127cm
ie. Ariel Grace
rn exm 126cm
e. Jocelin Capricia
rn exm 129cm
evm
ei. Geoffrey Jerrold
trn exm 130cm
ee. Eglantine Renita
rn exm 123cm

Sukuselvitys

i. Denzil Tyson rn 130cm exmoorinponiori. Syntynyt v. 1993 Iso-Britanniassa. Kantakirjattu ja paljon jalostukseen käytetty ori Iso-Britanniassa. Kilpaillut myös esteratsastuksessa 100cm luokissa.

ii. Denzil Noah rn 127cm exmoorinponiori. Syntynyt v. 1976 Iso-Britanniassa. Kantakirjattu huippupistein. Kilpaillut esteratsastuksessa 100cm luokissa sekä kenttäratsastuksessa hyvällä menestyksellä.

ie. Ariel Grace rn 126cm exmoorinponitamma. Syntynyt v. 1988 Iso-Britanniassa. Eli koko elämänsä laumassa nummilla.

e. Jocelin Capricia rn 129cm exmoorinponitamma. Syntynyt v. 1998 Iso-Britanniassa. Eli koko elämänsä laumassa nummilla.

ei. Geoffrey Jerrold trn 130cm exmoorinponiori. Syntynyt v. 1985 Iso-Britanniassa. Kantakirjattu.

ee. Eglantine Renita rn 123cm exmoorinponitamma. Syntynyt b. 1990 Iso-Britanniassa. Eli koko elämänsä laumassa nummilla.

Jälkikasvu

o. Fool's Barrfind (e. Granya Eilish)
o. Fool's Spyro (e. Keelan Treasa)

Ulkoasu © M Layouts, muutokset Shavo
All rights reserved. Kaikki oikeudet pidätetään.