Trollvik

RL II / 70p
YLA 2 / 118p
VRER-Ponivalio (600p.)

syntynyt 1.1.2007 - kuollut 15.5.2009

Perustiedot

nimi: Trollvik kasvattaja: -, tuontiponi Ruotsista
rekisterinumero: VH03-028-3790 entinen omistaja: -
syntymäaika: 1.1.2007 (SE) omistaja: Shavo VRL-00007, Narrilaivan
rotu: gotlannin russ statistiikka: 117: 13-20-14 (47)
sukupuoli: ori ennätykset: 44,0a - 51,2 - 2.25,4m - 2.26,7ma
säkäkorkeus: 123cm voittosumma: 17 295ve
väri: tummanruunikko voitto- & toto %: 11% / 40%
muuta: Raviponien laatuarvostelussa II- palkinto 70 pisteellä syyskuussa 2007
Yleislaatuarvostelussa II- palkinto 118 pisteellä helmikuussa 2009
VRER-Ponivalio (600p.)

Luonnekuvaus ja muuta

Olin etsinyt itselleni jo jonkin aikaa sopivaa gotlanninrussoria - pitäisi olla ravisukuinen ja hyvä rakenteinen, Narrilaivan russkannan kantaisä. Sattumalta sitten löysin myynti-ilmoituksen pienen ruotsalaisen ponitallin sivuilta. Vikke oli ostettu raviponiksi nuorelle tytölle mutta nuori ja kuuma ori ei soveltunut pienen tytön käsiteltäväksi. Komea rakenteista ja lupaavaa siitosoria ei kuitenkaan tahdottu ruunata, joten se laitettiin myyntiin. Minä ovelan tyttösenä sitten sain puhuttua Viken tänne Suomen maalle ja huhtikuussa 2007 Vikke matkusti kolme vuotiaana Suomeen yhdessä Millenium nimisen russtammani kanssa. Vikke oli minulle tullessaaan pahansuinen ja rajojaan kokeileva ori, mutta määrätietoisella käsittelyllä ja oikealla valmennuksella ori löysi paikkansa laumastamme ja siitä tuli oikein mukava ja rento heppu :)

Vikke teki pitkän, 15 vuoden raviuran. Viken jalat kestivät hyvin 117 starttia eikä sen jaloissa ole jälkiä rasitusvammoista. Itse olen erittäin tyytyväinen Viken hienoon raviuraan. Vikke keräsi 110 VRER:n rankingpistettä (itse laskettu, sillä VRER:n rankingpisteet puuttuvat juurikin Viken aktiivivuosien ajalta..) ja olisi päässyt siis leikiten VRER:n suosittelemaksi jalostusoriiksi. Viken totoprosentti on 40% ja voittoprosentti on 11%.

Vikellä on myös seitsemän jälkeläistä. Tammoja Viken luona vieraili kaikkiaan kymmenen, mutta tiineeksi tuli vain kahdeksan tammaa. Tiinehtymisprosentti Viken luona vieraileilla tammoilla on siis 80%.

Vikke tarhailee nuorten russorieni kanssa. Vikke tulee hyvin toimeen nuorempiensa kanssa ja vanhuudesta ei ole tietoakaan - lumi vain pöllyää kun Vikke leikkii nuorempiensa kanssa. Vikke on aina ollut kovin leikkisä ja sosiaalinen poni muita poneja kohtaan ja se on aina voinut tarhata muiden orien kanssa. Vikke pitää kyllä nuoremmat aisoissa, mutta mitään haavereita se ei ole ikinä saanut toisille aikaiseksi. Täytyyhän välit aina välillä selvittää.
Viken päälle ei sopinut lainkaan eläkeläisponin elämä - ori hirnui paniikin omaisesti ihmisten perään eikä ihme - päivittäisten yhteisten hoitotoimenpiteiden ja rutiinien puuttuminen oli Vikelle suorastaan shokki. Tästä johtuen Vikke suuntasikin turpansa kohti ratsastuskilpailuja ja kovasti ori piti tästäkin touhusta. 26 vuotiaana ori vetäytyi kuitenkin lopullisesti ulos myös ratsastusradoilta ja nykyään se toimii vain nuorempien ratsuna neljästi viikossa jotta kunto pysyy yllä. Kärryjen eteen oria ei ole uskallettu laittaa enää pariin vuoteen - ori innostuu niin hurjasti että pelkäämme vanhuksen saavan vielä sydänkohtauksen onnesta :')

Vikke oli nuorena poikana varsin hurja poniherra. Se tykkäsi tehdä kaiken oman päänsä mukaan, mutta kun Narrilaivan porukat pistivät oriin kuriin ja näyttivät sille kaapin paikan se rauhouttui ja alkoi oppia tavoille. Pahimman uhmaiän mennessä ohi Vikke oli jo niin mukava herra, että sitä pystyivät käsittelemään pienemmätkin ihmishenkilöt jotka käyvät Narrilaivassa poneja hoitamassa. Kymmenen vuoden iän ohitettuaan Vikke muuttui suorastaan varinaiseksi nallekarhuksi. Ori on täysin hellyyden kipeä ja rakastaa saadessaan huomiota. Sitä voi talutella tallipihalla vaikka pelkkä riimunnarun kaulan ympärillä ja se seuraa ihmistä kuin koira. :) Käsiteltäessä Vikke on rauhallinen tapaus. Se antaa tarhasta nätisti kiinni ja seuraa taluttaessa nätisti vierellä. Se seisoo käytävällä aloillaan harjauksen ja valjastuksen ajan. Vikellä ei ole tapana purra tai potkia tai litistää ketään seinän väliin. Vesipilttuusta Vikke ei pidä - se tietää että siellä kastuu. Vikke on vähän sellainen hieno neiti joka ei tykkää kastumisesta :) Vesikeleilläkin se heittää välillä ranttaliksi, mutta menee kyllä vesilätäköiksi kunhan sille tekee selväksi että nyt mennään eikä meinata.

Vikke on silkkaa tulta ja tappuraa kärryjen edessä. Vaikka ori ei vedestä pidäkään niin jos vaan sateella pääsee lenkille sen korvat nousevat pystyyn ja menossa kuin mikäkin maantie kiituri. Vikke on reipas ja yhteistyönhaluinen, hyväsuinen ja luotettava ajaa. Aina näin ei toki ole ollut - meille tullessaan nuorena poikana Ruotsista se oli kuin naton ohjus, sinkoili jokaiseen ilmansuntaan. Nykyään Vikke ei välitä vaikka tukkirekka ajaa ohi lenkillä tai muovipussi lentää tuulessa vaan ravaa itsevarmasti eteenpäin. Vikellä on upeat, tarmokkaat liikkeet. Vikkeä ei tarvitse patistaa liikkumaan vaan sitä saa vain pidätellä ja ohjailla. Radalla porukassa Vikke on myös hyvä ajaa. Se ei hermoile uusista poneista vaan tekee mitä kuski pyytää. Joskus huonoilla keleillä (= huono, kurainen rata) Vikke juoksee nenäänsä nyrpistäen ja sotkee laukalle. Parhaansa Vikke yrittää kuitenkin aina, mutta huonoja päiviähän on meillä jokaisella. Vikke rakastaa ravien vilinää, ihmisten ja ponien määrää. Se hirnahti aina kopista ulos tullessaan tervehdykset tutuille kilpakumppaneille ja käveli korvat hörössä varikolla höristen koko ajan. Katoksessaan se seisoi joskus jopa innosta täristen ja katseli ohi meneviä ponivaljakoita.

Montéa Vikellä on menty neljästi ja ennätykseksi tuli tasoitusajoista 2.25,4m ja ryhmäajosta 2.26,7ma. Sijat 6/15, 2/14, 6/10 ja 2/6 eivät ole lainkaan hullumpia. Vikke ei tosin viihtynyt raviradalla yhtä hyvin ratsastaja selässään kuin kärryjen edessä mutta ravasi silti hyvää ravia. Se "tulinen taistelijasielu" ei päässyt Vikestä ulos montéssa ;)

Ratsuna Vikke on kiva tapaus. Vikellä on ratsasteltu viisi vuotiaasta asti niin koulu- kuin esteratsastustakin ja laukkavetoja. Vikke pitää ratsun hommista ja oppii mielellään lisää. Vikke on osoittautunut hyvin miellyttämisen haluiseksi ratsuksi joka haluaa aina olla ratsastajalleen mieliksi. Se yrittää aina parhaansa ja on todella mukava, herkkä poni ratsastaa. Vikke on hyvin avuilla ja keskittyy siihen mitä tehdään. Kouluratsastus sujuu Viken kanssa hienosti. Esteet ori hyppää korvat hörössä ilmavaralla. Esteistä Vikke pitää ja nuorempana se oli todella ketterä esteradoilla, vaikka vauhtia Vikestä löytyy vielä vanhoillakin päivillä :) Ratsastuskilpailuistakin Vikke keräsi kivasti sijoituksia. Parina viimeisenä vuotena Vikke on toiminut sisarusteni lasten opetusponina ja 8-vuotias siskontyttöni voi huoletta laittaa Viken itse kuntoon, ratsastaa sillä ja hoitaa oriin ratsastuksen jälkeen. 11-vuotias isoveli on toki aina vahdissa ja valmis auttamaan. Vikke tuntuu pitävän lapsilta saamastaan huomiosta ja onkin kiintynyt pikkuhoitajiinsa jo niin, että tulee hirnuen tarhan portille vastaan heidät nähdessään :)

Sukutaulu

  i.

Myster

rn russ 124cm
1.59,7, evm
  ii.

Jynder

rn russ 119cm
2.03,7, evm
  iii.
Ruppe
trn russ 121cm
evm
  iie.
Nysla
rt russ 128cm
evm
  ie.

Rosanette

trn russ 127cm
evm
  iei.
Misseri
m russ 119cm
2.11,7, evm
  iee.
Vokkel
rn russ 120cm
evm
  e.

Fantastik Nop

m russ 119cm
2.18,7, evm
  ei.

Humal

m russ 121cm
evm
  eii.
Eerik
vrt russ 120cm
evm
  eie.
Hipsu
m russ 117cm
2.22,8
  ee.

Fykka

rn russ 123cm
2.19,7, evm
  eei.
Vilja
trn russ 121cm
2.10,7, evm
  eee.
Hillar
vrn russ 120cm
evm

Sukuselvitys

i. MYSTER
  Myster oli vuonna 1984 syntynyt ruunikko gotlanninrussori, jolta korkeutta löytyi 124cm. Oriin kasvattaja myi oriin 1 vuotiaana 2 500veuron hintaan Emma Sviorille, jolla ori oli koko lopun ikäänsä. Mysterin nuoruusvuosina oriilla oli ongelmia terveyden kanssa - oriin olessa kolme v. -87 Ruotsissa riehui hirveä influenssa ja nelivuotiaana ori loukkasi jalkansa karattuaan karsinastaan. Mysterin tulevaisuus vaikutti synkältä vaikutti, mutta Emma ei antanut periksi. Orin toivuttua se aloitti raviuransa kuusi vuotiaana v. 1990 ja se nousi kuin tähdenlento suoraan Ruotsin huipulle. Ori aloitti uransa voitolla ja ensimmäiset neljä starttiaan se oli voittamaton juosten 2.10 aikoja! Ensimmäisen tappionsa se kohtasi aloittaessa seitsemän vuotisuraansa laukatessaan alussa, mutta seuraavassa startissaan ori palasi taas totokolmikkoon ollen kolmas. Myster juoksi kilpaa yhteensä viisi kautta ja se osallistui kahdesti russponien mestaruusraveihin Gotlannin maalla parhaan sijoitus ollen 4. yhdeksänvuotiaana v. 1998. Tässä lähdössä ori juoksi myös ennätyksensä: 1.59,7. 11 vuotiaana Myster vetäytyi pois kilparadoilta ja aloitti jalostusuransa ja se jättikin usean keskivertoa paremman ponin. Myster menehtyi ähkyyn vähän ennen Viken syntymää v. 2006 22 vuotiaana.
statistiikka: 47: 10-6-2 (18) - ennätys: 1.59,7 - voittosumma: 8 767ve

ii. JYNDER
Ruunikko 119cm korkea pieni pippurinen ori, syntynyt v. 1961 Gotlannin saarella. Myytiin Ruotsin maalle 600veuron hintaan "maatiaisponina". Aloitti raviponin uransa vasta 7 vuotiaana kun sen osti Äke Jilsson pojalleen Thomasille raviponiksi. Thomas ajoi Jynderillä yhteensä 32 starttia joista peräti 11 voittoa! (statistiikka: 32: 11-0-2 (13) Jynder tunnettiin tuimasta luonteestaan. Sille päälle sattuessaan se ei antanut minkään tulla voittonsa tielle, mutta huonoina päivinään se hylättiin pitkästä laukasta. Rahaa Jynder juoksi yhteensä 1 408veuroa. Jynder eli peräti 36 vuotiaaksi menehtyen vanhuuden vaivoihin v. 1997.

ie. ROSANETTE
Rosanetesta en ole sen pahemmin tietoa löytänyt. Ruotsin tietokannasta sain kuitenkin selville, että väriltään tamma oli tummanruunikko, korkeutta sillä oli 127cm ja tamman syntymävuosi on 1981. Rosanette varsoi elämänsä aikana neljä kertaa. Tamma lopetettiin vain 11 vuoden iässä v. 1992, syyksi mainettiin paha puhkuri. Rosanette ei ole kilpaillut raveissa.

e. FANTASTIK NOP
Viken emä on v. 1991 syntynyt kaunis musta gotlanninrussponitamma. Säkäkorkeutta löytyi 119cm. Fantastik Nop aloitti raviuransa jo kolmevuotiaana. Tamma juoksi yhteensä kolme kautta ja kuusi vuotiaana se varsoi ensimmäisen varsansa. Fantastik Nop varsoi yhteensä 12 kertaa elämänsä aikana. Tamma oli erittäin hedelmällinen ja huolehtvinainen emä. Viken kasvattaja kuvailee tammaa nallekarhumaiseksi ja luottoponiksi, jonka kanssa hänen tyttärensä ratsasti itsenäisesti jo neljän vuoden ikäisenä, ponin ollessa yhtä vanha. Vanhempi tytär oli 12-vuotias aloittaessaan "Nopan" valmentamisen ja ohjastamisen. Tamma menehtyi influenssaan v. 2008 vain 17 vuoden ikäisenä.
statistiikka: 14: 4-1-2 (7) - ennätykset: 2.20,3a - 2.18,7 - voittosumma: 578ve

ei. HUMAL
Humal syntyi v. 1976. Väriltään ori on musta ja säkäkorkeutta löytyy 121cm. Ori ei ole ikinä kilpaillut raviradoilla, mutta muutama sen jälkeläisistä on pärjännyt ihan mukavasti raviradoilla.

ee. FYKKA
Fykka on ruunikko 123cm korkea tamma. Syntynyt v. 1982. Fykka juoksi uransa aikana yhdeksän starttia joista se nappasi kolme voittoa. Muista totosijoja tammalle ei tullut. Rahaa se voitti yhteensä 305veuroa. Fykka varsoi elämänsä aikana yhteensä neljä kertaa, Fantastik Nopin ollen sen paras raveissa kilpaillut jälkeläinen. Fykka kilpaili myös ratsastuskilpailuissa ja osallistui russponien estemestaruuteen v. 1989, mutta tamma hylättiin kieltäytymisen vuoksi. Muista kilpailuista ei tietoja löydykään, koska muut tamman kilpailut olivat ns. "epävirallisia" eli seuratason harjoituskilpailuja.

Jälkikasvu

20.04.07
12.10.07
23.10.07
10.01.08
02.05.08
15.06.08
01.11.08
13.03.09
13.04.09
01.05.09
24.07.09
t
o
t
o
t
t
o
o
t
o
t
Yona NRL
Adonis NRL
Stens Torhild
Åke Noka
Filippa NRL
SRR Hulda
Minitroll NRL
Alex TUM
Troella Luned
Aken Ingvar
Tellus Gull
e. Millenium
e. Millenium
e. Hembackes Sigrid
e. Egen SWE
e. Millenium
e. Krones Jorunn
e. Millenium
e. Astrid
e. Mirella
e. Stens Snurra
e. Charemande SWE
1.52,1a
50,8
43,8a
-
-
-
48,9a
2.10,9a
2.16,8
45,3
2.18,4
4 110ve
7 960ve
6 425ve
0ve
0ve
0ve
6 160ve
1 562ve
800ve
3 426ve
925ve

- Yona NRL: Pikku B-ponimestaruuden 2. vuonna 2008
- Filippa NRL: KTK-III / 60p
- Stens Torhild: KTK-III, YLA3, Montémestari 2012, Millenium muistoajo 2013 voittaja, VRER-Ponivalio
- Minitroll NRL: VRER-Ponivalio (630p)

Kilpamenestys

29.04.07 Rr Pronssi - Tas.ajo B-poneille 2100m - sija: 2/13
VRER 02.05.07 Rt Ajaton - Tas.ajo 3-8v B-ponit 1100m, myös ei enn. - sija: 5/11 (2.56,9lyx) 80ve
05.05.07 Rt Dreamfield - Ryh.ajo B-ponit 1600m, avoin - sija: 5/8 (2.41,5alyx)
VRER 05.05.07 Mtt Faline - Tas.ajo 3-6v B-ponit, myös ei enn. - sija: 2/12 (2.24,8) 400ve
VRER 12.05.07 Rr Afterline - Lähdön tarkkoja tietoja ei tiedossa - sija: 9/12 (2.32,2ly, ep)
15.05.07 Narrilaivan Ravitalli - Tas.ajo B-ponit 1100m, alle 20st juosseet - sija: 9/14 (2.37,7xx)
VRER 18.05.07 Mtt Faline - Tas.ajo 3-6v B-ponit 1300m, myös ei enn - sija: 2/12 (2.35,7) 400ve
VRER 20.05.07 Starberry - Tas.ajo alle 10v B-poneille 1100m - sija: 7/13 (2.33,6) 50ve
20.05.07 Narrilaivan Ravitalli - Tas.ajo B-ponit 1100m, alle 10st juosseet - sija: 4/9 (2.37,1xx) 30ve
VRER 25.05.07 Rr Pronssi - Tas.ajo B-poneille 1600m, enn. yli 2.20,1 - sija: 13/16 (3.05,9lyxx)
10.06.07 Narrilaivan - Tas.ajo B-ponit 1600m - sija: 1/5! (2.25,0x) 160ve
VRER 10.06.07 Koronjärven Hevostila - Ryh.ajo B-ponit 1600m - sija: 2/10 (2.26,2alyx) 300ve
VRER 12.06.07 Starwberry - Tas.ajo 1100m, alle 10v - sija: 2/11 (2.14,4)
VRER 13.06.07 Mtt Faline - Tas.ajo 1100m, 8v ja nuor. orit ja ruunat - sija: 2/5 (2.27,5) 400ve
VRER 16.06.07 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m, ennätys 2.30,1 tai hit. - sija: 3/6 (2.49,9aly x) 50ve
VRER 19.06.07 Mtt Faline - Ryh.ajo 1100m, 8v ja nuor. orit ja ruunat - sija: 2/7 (2.38,8a) 400ve
20.06.07 Narrilaivan - Tas.ajo 1600m, avoin kaikille - sija: 1/5! (2.23,0) 160ve + loimi
VRER 02.07.07 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m, alle 30st - HPL
VRER 04.07.07 Rt Ajaton - Tas.ajo 1100m, 2.10,0-2.30,0-aik. - sija: 5/11 (2.34,8ly) 80ve
VRER 12.07.07 Rt Tempo & Rt Foretoken - Tas.ajo 2100m, 2.40,0 ja nop. - sija: 3/11 (2.17,6ke) 200ve
VRER 19.07.07 RR Pronssi - Ryh.ajo 1600m, alle 2.20,0 aik. - sija: 4/7 (2.18,1aly) 100ve
VRER 20.07.07 Mtt Faline - Ryh.ajo 1100m, 8v ja nuor. orit ja ruunat - sija: 5/10 (2.33,4 x) 25ve
VRER 01.08.07 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m, alle 2.20,0 - sija: 9/10 (2.12,4ax)
VRER 06.08.07 Rt Ajaton - Tas.ajo 1100m, 2.25,0 ja nop. - sija: 2/9 (2.27,9ly) 300ve
VRER 12.08.07 Mtt Faline - Ryh.ajo 1100m, 8v ja nuor. orit & ruunat - sija: 1/8! (2.25,0) 550ve
VRER 13.08.07 Mtt Faline - Ryh.ajo 1300m, 2.25,0 ja nop. - sija: 3/12 (2.25,2a) 50ve
VRER 21.08.07 Ravon - Ryh.ajo 2100m, yli 20st - HLL, ep
01.09.07 Taikasumun talli - Tas.ajo 1100m, alle 2.45,0 - sija: 2/8 (2.22,1) 400ve
VRER 10.09.07 Rt Ajaton - Tas.ajo 1600m, enn. oltava - sija: 1/9 (2.30,0ly) 600ve + loimi
VRER 16.09.07 Mtt Faline - Ryh.ajo 2100m, +8v - sija: 4/12 (2.19,6) 100ve
16.09.07 Taikasumun talli - Tas.ajo 1000m, alle 2.45,0 aik. - sija: 1/5! (epäreal.aika) 600ve
VRER 17.09.07 Mtt Faline - Ryh.ajo 2100m, +8v - sija: 1/12! (2.12,8a) 600ve
VRER 23.09.07 Vergint - Tas.ajo 1600m, 2.50,0 ja nop. - sija: 4/16 (2.30,4ly) 300ve
VRER 24.09.07 Granit - Ryh.ajo 2100m, 2.00,0-2.20,0 - sija: 1/10! (2.07,1) 150ve
28.09.07 Vilahdus - Ryh.ajo 1600m, yli 9v - sija: 6/11 (2.13,2aly) 25ve
VRER 30.09.07 Fanny - Tas.ajo 1600m, 2.20 ja nop. - sija: 2/13 (2.15,3ly) 150ve
30.09.07 Vergint - Tas.ajo 1600m, 2.50 ja nop. - sija: 7/13 (2.41,0ly) 150ve
VRER 20.10.07 Rt Ajaton - Tas.ajo 1100m, avoin - sija: 10/15 (2.17,3lyx)
21.10.07 Rt Ajaton - Tas.ajo 1600m, enn. omaavat - sija: 4/14 (2.18,9ly) 250ve
VRER 24.10.07 Csicsás - Tas.ajo 1100m, 2.20,0 ja nop. - sija: 13/14 (2.20,6ly)
VRER 30.10.07 Rt Ajaton - Tas.ajo 1100m, avoin - sija: 9/14 (2.30,5lyx)
30.10.07 Savitaival - Ryh.ajo 2100m, alle 2.25,0 - sija: 6/11 ( 2.52,9ake) 40ve
06.11.07 Granit - Tas.ajo 2100m, 1.57,0-2.25,0 - sija: 1/8! (2.12,6) 150ve
VRER 12.12.07 Taikasumun talli - Tas.ajo 2100m, enn. omaavat - sija: 12/15 (2.30,6)
VRER 18.12.07 Savitaival - Ryh.ajo 2100m, alle 2.25,0 - sija: 7/12 (2.03,6ake)
VRER 20.12.07 Rr Pronssi - Tas.ajo 1600m, väh. 10krt startanneille - sija: 8/16 (2.15,1ly) 25ve
VRER 21.12.07 Ravistus - Tas.ajo 1600m, avoin - HPL
VRER 22.12.07 Toivomus - Tas.ajo 1100m, yli 10v avoin - HLL
VRER 31.12.07 Rt Ajaton - Tas.ajo 1100m, monté - sija: 6/15 (3.16,9mly) 40ve
05.01.08 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m, 2.09,9 tai nop. +5v - sija: 4/5 (2.00,0ax) 80ve
VRER 09.01.08 Rt Ajaton - Tas.ajo 1100m, 2.29,9aik. ja nop. - sija: 6/13 (2.16,2lyx) 40ve
VRER 21.01.08 Snåggur - Tas.ajo 1600m, 2.00,0-2.19,9aik- sija: 12/16 (2.14,3ly)
VRER 22.01.08 Vilahdus - Ryh.ajo 2100m, enn. alle 2.25,0 - sija: 8/12 ( 2.13,4ake)
VRER 25.01.08 Snåggur - Ryh.ajo 2100m, 2.00,0-2.10,0 - sija: 2/6 (2.00,3ly) 400ve
VRER 26.01.08 Csicsás - Tas.ajo 1100m, 2.20,0aik. ja nop. - sija: 1/16! (2.10,3ly) 600ve
VRER 30.01.08 Tempo - Ryh.ajo 2100m, 2.20,0aik. ja nop. - HYL
VRER 31.01.08 Immortelle Funny Ponies - Tas.ajo 1600m, 2.20,0 ja hit, monté - sija: 2/14 (2.31,1mly) 295ve
VRER 10.02.08 Rt Gloria - Tas.ajo 1100m,1.55,1-2.10,0aik. - sija: 7/7 (2.08,8ly)
10.02.08 Narrilaivan - Tas.ajo 1600m, +6v - sija: 5/14 (2.24,0xx) 80ve
14.02.08 Taikasumun talli - Tas.ajo 1609m, +8v - sija: 3/10 (2.10,3) 300ve
14.02.08 Toivomus - Tas.ajo 1600m, 2.10,0aik. & nop. - sija: 3/7 (1.59,9) 150ve
17.02.08 Narrilaivan - Tas.ajo 1600m, +6v - sija: 8/15 (2.15,3xx)
VRER 23.02.08 Savitaival - Tas.ajo 2100m, enn. alle 2.15,0 - sija: 3/15 (1.59,8ke) 250ve
24.02.08 Starberry - Ryh.ajo 2100m, alle 2.50,0aik. - sija: 6/12 ( 2.12,3aly) 30ve
24.02.08 Taikasumun talli - Tas.ajo 1609m, +8v - sija: 4/12 (1.55,9) 100ve
26.02.08 Starberry - Ryh.ajo 2100m, alle 2.20,0 aik. - sija: 3/12 (2.01,5ake) 300ve
29.02.08 Crystalin yksityiset - Tas.ajo 1609m, 10v+ - sija: 4/7 (2.02,3ly) 300ve
01.03.08 Taikasumun talli - Tas.ajo 1609m, yli 8v - sija: 7/14 (1.58,5) 50ve
VRER 02.03.08 Narrilaivan - Ryh.ajo 2100m, +6v - sija: 2/12 (2.10,7a) 220ve
VRER 03.02.08 Toivomus - Tas.ajo 1600m, 2.10,0 ja nop. - K
VRER 05.03.08 Sarin Pientalli - Ryh.ajo 1100m, MONTÉ - sija: 6/10 (2.51,2malyxx)
VRER 06.03.08 Ravon - Ryh.ajo 2100m, alle 2.10,0aik. - sija: 4/8 (2.08,9ake x) 100ve
09.03.08 Starberry - Ryh.ajo 1609m, +10v - HLL
VRER 10.03.08 Ravon - Ryh.ajo 2100m, yli 20st - sija: 6/11 (2.24,3ake) 50ve
12.03.08 Blue Jay Trotters - Ryh.ajo 1100m, alle 2.25,0aik - sija: 5/12 (2.01,7aly) 750ve
VRER 16.03.08 Rt Tempo - Tas.ajo 1100m, alle 2.15,0 - sija: 1/6! (2.10,6) 1.000ve
VRER 17.03.08 Narrilaivan - Tas.ajo 2100m, vs yli 5.000ve - sija: 3/14 (1.59,0) 180ve
20.03. Starberry - Ryh.ajo 1609m, 10v+ - HLL
VRER 23.02.08 Fanny - Tas.ajo 2100m, 2.15,0 ja nop. - sija: 2/16 (2.04,6ke) 200ve
VRER 28.03.08 Narrilaivan - Ryh.ajo 2100m, 6v+ - sija: 6/12 (1.58,8) 50ve
VRER 29.03.08 Rr Pronssi - Tas.ajo 2100m, 6v+ - HLL
30.03.08 Narrilaivan - Tas.ajo 1600m, m-enn. omaavat - sija: 2/9 (2.29,8m x) 220ve
VRER 31.03.08 Sarin Pientalli - Ryh.ajo 2100m, alle 2.30,0aik. - sija: 8/12 (2.06,8alyxx)
01.04.08 Noka - Tas.ajo 2100m, 2.04,9aik. ja nop. - sija: 2/10 (1.54,7) 200ve
VRER 05.04.08 Taikasumun talli - Tas.ajo 1600m, alle 2.39,9aik. - HLL
VRER 13.04.08 Rt Ajaton - Tas.ajo 1600m, 6v+ enn. omaavat -
VRER 16.04.08 Narrilaivan - Ryh.ajo 2100m, alle 2.19,9aik. - sja: 3/8 (1.45,7a) 180ve
VRER 17.04.08 Raidallinen - Tas.ajo 1100m, 6v+ enn. omaavat - sija: 7/9 (1.57,4)
17.04.08 Narrilaivan - Tas.ajo 1600m, 2.09,9aik. ja nop. - sija: 3/7 (2.00,9) 180ve
VRER 20.04.08 Starberry - Ryh.ajo 2100m, alle 2.30,0aik. - sija: 3/12 (2.16,4ake) 175ve
VRER 22.04.08 Toivomus - Tas.ajo 1100m, yli 10v enn. omaavat - sija: 5/14 (2.02,2)
22.04.08 Narrilaivan - Tas.ajo 1600m, 2.09,9aik. ja nop. - sija: 4/7 (2.04,9) 120ve
VRER 23.04.08 Narrilaivan - Ryh.ajo 2100m, vs. yli 5.001ve - sija: 5/9 (2.06,6a xx) 80ve
VRER 24.04.08 Raidallinen - Tas.ajo 1600m, 6v+ enn. omaavat - sija: 1/12! (1.54,4 xx) 500ve
VRER 26.04.08 Starberry - Ryh.ajo 2100m, alle 2.30,0aik. - sija: 5/12 (2.18,1ake) 60ve
VRER 27.04.08 Toivomus - Tas.ajo 1100m, yli 10v enn. omaavat - sija: 6/7 (2.02,7 x)
VRER 28.04.08 Narrilaivan - Tas.ajo 1600m, 11-18v - sija: 5/8 (1.51,2)
VRER 30.04.08 Rt Ajaton - Tas.ajo 1600m, 7v ja vanh. enn. omaavat - sija: 3/15 (2.05,3lyx) 200ve
01.05.08 Narrilaivan - Ryh.ajo 2100m, +11v - sija: 5/6 (2.05,4a)
VRER 02.05.08 Ravihaipakka - Ryh.ajo 1600m, alle 2.10,0aik. - sija: 7/8 (1.57,7aly)
VRER 04.05.08 Ravihaipakka - Ryh.ajo 1600m, alle 2.10,0aik. - sija: 6/7 (2.03,9aly)
10.05.08 Narrilaivan - Ryh.ajo 2100m, alle 2.10,0 - sija: 5/6 (1.56,8a)
12.05.08 Narrilaivan - Ryh.ajo 2.17,9aik. ja nop. - sija: 3/6 (2.12,0ax ep) 80ve
16.05.08 Narrilaivan - Ryh.ajo 2100m, +11v - HPL
18.05.08 Narrilaivan - Ryh.ajo 2.17,9aik. ja nop. - sija: 2/7 (1.57,9a) 120ve
VRER 18.05.08 Raidallinen - Tas.ajo 1600m, 6v+ enn. omaavat - sija: 7/16 (2.18,9 xx) 40ve
VRER 19.05.08 Raidallinen - Tas.ajo 1100m, alle 2.09,9aik. - sija: 4/8 (1.57,2)
21.05.08 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m MONTÉ, m-enn. omaaville - sija: 2/6 (2.26,7am) 220ve
VRER 23.05.08 Raidallinen - Tas.ajo 1100m, 6v+ enn. omaavat - K
VRER 27.05.08 Starberry - Ryh.ajo 1600m, alle 2.20,0aik. - sija: 1/12! (2.03,7aly) 670ve + loimi
27.05.08 Narrilaivan - Ryh.ajo 2100m, +11v - sija: 2/6 (1.57,2a) 220ve
29.05.08 Narrilaivan - Ryh.ajo 2100m, 2.07,0aik. ja nop. - sija: 4/6 (2.00,6a)
30.05.08 Starberry - Ryh.ajo 2100m, alle 2.15,0aik. - sija: 11/12 (2.03,7ake)
VRER 03.06.08 Rt Tempo - Tas.ajo 1100m, alle 2.15,0aik. - sija: 1/7! (1.51,2ly) 1.000ve + loimi
VRER 09.06.08 KK Varella - Tas.ajo 1600m, 2.09,9aik. ja nop. - sija: 3/7 (2.03,8x) 100ve
VRER 12.06.08 Starberry - Ryh.ajo 2100m, alle 2.15,0aik. - sija: 4/12 (2.12,9ake xx) 110ve
VRER 16.06.08 Savitaival - Ryh.ajo 2100m, 2.00,0 aik. ja nop. - sija: 2/11 (1.44,0ake) 400ve
VRER 20.06.08 Starberry - Ryh.ajo 1600m, alle 2.15,0aik. - sija: 7/12 (1.56,1aly)
VRER 23.06.08 KK Varella - Tas.ajo 1600m, 2.09,9aik. - sija: 7/11 (2.03,0x)
VRER 26.06.08 Toivomus - Tas.ajo 1600m, 2.10,0aik. ja nop. - sija: 7/14 (1.55,3)
VRER 27.06.08 Raidallinen - Tas.ajo 1100m, MONTÈ - sija: 4/14 (m2.25,4) 200ve

 

 

 

MSY 25.05.2007 VRY - Ratsastus-/ ajokuvalliset tammat ja orit - SIN3
NJ 01.02.2008 Acantha Farm - Russoriit - sija: 4/6 JS (tuom. Jaana L.)
09.05.2009 Acantha - Rotunäyttely, 18-vuotiaat ja vanhemmat oriit ja ruunat - 2/3, II-palkinto

 

 

1 KERJ sijoitus
14 sijoitusta villeistä ratsastuskilpailuista, joista neljä voittoa.

25.05.07 Hillava - "Russponien höpökisat", eli jonkinlaiset taitokilpailut - sija: 11/34
03.06.07 VRY - Peltolaukkakilpailu - sija: 1/5!
30.01.08 Narrilaivan - Kouluratsastus, helppo C - sija: 25/63
01.02.08 Narrilaivan - Kenttäratsastus, he C, re 40cm, me 30cm - sija: 8/21
20.02.08 Susilaakso - Kenttäratsastus, he B / 60cm / 50cm - sija: 9/27
02.03.08 Yatmor - Esteratsastus, 40cm - sija: 61/65
02.03.08 Yatmor - Esteratsastus, 60cm - sija: 54/65
15.03.08 Stable Perfect Horse - Kouluratsastus, helppo C - sija: 51/70
15.03.08 Jimmy Ponies - Esteratsastus, 40cm - sija: 5/8
16.03.08 Jimmy Ponies - Kouluratsastus, helppo C - sija: 9/19
24.03.08 Dixie - Esteratsastus, 40-60cm - sija: 19/20
29.03.08 Bayou d'Armens - Maastoesteratsastus, 50cm - sija: 64/64
05.03.08 Karies - Kouluratsastus, helppo C - sija: 1/36!
05.03.08 Karies - Kouluratsastus, helppo B - sija: 11/45
13.06.08 Acantha Farm - Esteratsastus, 40cm - sija: 23/23
13.06.08 Acantha Farm - Esteratsastus, 50cm - sija: 2/22
13.06.08 Acantha Farm - Esteratsastus, 60cm - sija: 20/29
13.06.08 Acantha Farm - Kouluratsastus, helppo C - sija: 12/33
15.06.08 Acantha Farm - Tehtävärata, askellaji vapaa - sija: 21/31
14.07.08 SGR Ponies - Esteratsastus, 50cm - sija: 3/18 0vp
14.07.08 SGR Ponies - Esteratsastus, 60cm - sija: 7/21 (1vp)
22.07.08 KK Pelihelvetti - Kouluratsastus, helppo C - sija: 5/25
23.07.08 KK Pelihelvetti - Esteratsastus, 40cm - sija: 8/16
24.07.08 KK Pelihelvetti - Esteratsastus, 60-70cm - sija: 7/28
25.07.08 KK Pelihelvetti - Kouluratsastus, helppo C - sija: 22/30
26.07.08 KK Pelihelvetti - Esteratsastus, 60-70cm - sija: 1/33!
26.07.08 Acantha Farm - Kouluratsastus, perusmerkki - sija: 12/21
26.07.08 Acantha Farm - Kouluratsastus, helppo C - sija: 31/41
28.07.08 Acantha Farm - Esteratsastus, 40cm - sija: 12/26
28.07.08 Acantha Farm - Esteratsastus, 50cm - sija: 15/31
28.07.08 Acantha Farm - Esteratsastus, 60cm - sija: 32/46
28.07.08 KK Pelihelvetti - Kouluratsastus, helppo C - sija: 6/57
30.07.08 KK Pelihelvetti - Esteratsastus, 60-70cm - sija: 26/31
31.07.08 KK Pelihelvetti - Esteratsastus, 40cm - sija: 4/8
01.02.08 Acantha - Russponien mestaruuskilpailut 2008 : Kouluratsastus / 1. osakilpailu, KN Special (yli 15-vuotiaat) - sija: 15/21
02.12.08 SGR Ponies - Russponien mestaruuskilpailut 2008 : Esteratsastus / 1. osakilpailu, 60 cm (yli 15-vuotiaat) - sija: 18/22 (10vp)
06.12.08 Acantha - Kouluratsastus, Perusmerkin kouluohjelma - sija: 30/66
06.12.08 Acantha - Kouluratsastus, helppo C - sija: 4/37
06.12.08 Acantha - Kouluratsastus, helppo B - sija: 57/73
07.12.08 Acantha - Esteratsastus, 50cm - sija: 50/50
07.12.08 Acantha - Esteratsastus, 60cm - sija: 24/71
07.12.08 Acantha - Esteratsastus, 70cm - sija: 44/69
KERJ 07.12.08 Moondance - Joulucup '08, 1. karsinta, harrasteluokka - sija: 2/22
08.12.08 Acantha - Russponien mestaruuskilpailut 2008 : Kouluratsastus / 2. osakilpailu, KN Special (yli 15-vuotiaat) - sija: 9/21
09.12.08 02.12.08 SGR Ponies - Russponien mestaruuskilpailut 2008 : Esteratsastus / 1. osakilpailu, 60 cm (yli 15-vuotiaat) - sija: 7/22
13.12.08 Acantha - Kouluratsastus, Perusmerkin kouluohjelma - sija: 37/66
13.12.08 Acantha - Kouluratsastus, helppo C - sija: 28/71
13.12.08 Acantha - Kouluratsastus, helppo B - sija: 9/73
14.12.08 Acantha - Esteratsastus, 50cm - sija: 4/75
14.12.08 Acantha - Esteratsastus, 60cm - sija: 8/76
14.12.08 Acantha - Esteratsastus, 70cm - sija: 6/71
20.12.08 Acantha - Kouluratsastus, Perusmerkin kouluohjelma - sija: 65/71
20.12.08 Acantha - Kouluratsastus, helppo C - sija: 44/74
20.12.08 Acantha - Kouluratsastus, helppo B - sija: 31/73
21.12.08 Acantha - Esteratsastus, 50cm - sija: 50/75
21.12.08 Acantha - Esteratsastus, 60cm - sija: 55/76
21.12.08 Acantha - Esteratsastus, 70cm - sija: 25/71
KERJ 24.12.08 Moondance - Joulucup '08 finaali, Harrasteluokka - sija: 7/20
27.12.08 Acantha - Kouluratsastus, Perusmerkin kouluohjelma - sija: 4/71
27.12.08 Acantha - helppo C - sija: 26/76
27.12.08 Acantha - helppo B - sija: 59/73
28.12.08 Acantha - Esteratsastus, 50cm - sija: 14/77
28.12.08 Acantha - Esteratsastus, 60cm - sija: 37/76
28.12.08 Acantha - Esteratsastus, 70cm - sija: 13/71
29.01.09 Jylhävaara - Esteratsastus, 50cm - sija: 3/10
29.01.09 Holdgate Farm - Kouluratsastus, helppo C - sija: 14/32
30.01.09 Holdgate Farm - Esteratsastus, 70cm - sija: 32/34
VRY 26.03.09 Narrilaivan - Kouluratsastus, KN Special - sija: 1/4!
VRY 26.03.09 Narrilaivan - Kouluratsastus, helppo C - sija: 10/27
VRY 26.03.09 Narrilaivan - Kouluratsastus, helppo B - sija: 6/25
VRY 29.03.09 Narrilaivan - Kouluratsastus, KN Special - sija: 3/4
VRY 29.03.09 Narrilaivan - Kouluratsastus, helppo C - sija: 14/26
VRY 29.03.09 Narrilaivan - Kouluratsastus, helppo B - sija: 11/27

 

 

Laatuarvostelut

 

Palkittu Raviponien laatuarvostelun 1. tilaisuudessa RL-II palkinnolla 70 pisteellä.

[9 + 9 + 9 + 9 + 9] + 22 + 0 + 1 = 70 / RL - II

- Hyvä rotu- ja sukupuolileima
- Kaula raskas, hieman tankkimainen
- Ori etupainonen? kuvakulma näyttää hämäävän (kuin olisi alamäessä)
- Hyvä lihaksisto, etuosa jää hieman köyhäksi
- Hyvät kaviot
- Yleispiirteiltään sekä väriltään hyvin elegantti ja näyttävä (!)

 

Yleislaatuarvostelun helmikuun tilaisuus v. 2009

7. russ-o. Trollvik 118p. / YLA2
29+32+22+35 = 118 Täyden kolmen polven sukuselvityksestä olisi saanut enemmän pisteitä. Rakenne arvosteltu ravikuvasta.

Ulkoasu © M Layouts, muutokset Shavo
All rights reserved. Kaikki oikeudet pidätetään.