Ryysyrannan Dareios

© Shavo

syntynyt 18.6.2007 - kuollut 29.10.2011

Perustiedot

nimi: Ryysyrannan Dareios kasvattaja: Monnin Ravitalli
rekisterinumero: VH05-018-5138 entinen omistaja: -
syntymäaika: 18.6.2007, FI omistaja: Shavo VRL-00007, Narrilaivan
rotu: suomenhevonen statistiikka: 177: 17-12-16 (45)
sukupuoli: ori ennätykset: 22,1a - 23,7 - 29,2am - 24,7m
säkäkorkeus: 153cm voittosumma: 99 850ve
väri: rautias voitto- & toto %: 10% / 25%
muuta: EM x 1, HY x 3, TY x 1 / PKK
SLA-II / 75p

Luonnekuvaus ja muuta

Keväällä 2007 katselin suomenhevoslistaani ja se näytti jotenkin vajaalta. Ryysyranta- alkuisia hevosia ei ollut starttereissa yhtään, asialle olisi tehtävä jotakin. Ryysyrantalaisillahan nämä ravipuuhat aloitettiinkin, joten ehdottomasti olisi aina pidettävä vähintään yksi Ryysyrantalainen rivistöissä niin kauan kun se vain on mahdollista! Lähetin siis sähköpostia Monikalle ja kyselin, olisiko tilausvarsa mahdollinen. Päädyimme yhdistelmään Taikatuulen Lennokas - Ryysyrannan Kleopatra. Dareioksen nimen päätti Monika, minä kun en egyptiläisistä nimistä tiedä mitään ja tottakai äidin mukaan oli poika nimettävä.

18.6.2007 sain soiton Monikalta - Kleopatra oli varsonut terveen rautiaan orivarsan jonka otsaa koristi tähti! Hyppäsin samantien autooni ja suuntasin auton keulan kohti Monnin ravitallia. Siellä muutaman tunnin ikäinen Dareios jo ulkoilikin emänsä Kleopatran kanssa. Kameran valo vilkkui ja uskalsipa herra heti kokeilla uusia hampaitaan paidan helmaani.. Varsa-aikansa Dareios vietti Monnin ravitallilla laiduntaen emänsä sekä muiden siitostammojen ja niiden varsojen kanssa. Vieroituksen jälkeen Dareios muutti Narrilaivaan.

Meille tullessaan Dareios muutti pihattoon asumaan kolmen muun orivarsan kanssa. Siellä ori paini ja kasvoi muiden orivarsojen kanssa. Joka päivä tyytyväinen omistaja puuhasteli jotakin upean varsansa kanssa, kun ei voinut pitää näppejään siitä erossa! Dareios oli aina herrasmies - pureminen jäi hyvin nopeasti pois, ja ikinä se ei ole ketään yrittänytkään potkaista. Rauhallinen ja viisaanoloinen Dareios oli jo vuoden ikäisenä. Yksivuotiskesänsä se vietti samojen orivarsojen kanssa suurella laitumella kasvaen ja painien, ja talveksi ne muuttivat taas pihattoon.

Kaksivuotiskeväänä ennen laitumelle laskua Dareios opetettiin ajolle. Laitettiin silat selkään, ohjasajettiin muutaman kerran ja kun Dareios tapansa mukaan ei ollut moksiskaan laitoimme kärryt perään. Ensin Dareios yllätti meidät ensimmäisen kerran - kun taluttajat jätettiin pois ori puri samantien kuolaimeen ja pinkoi muutaman kilometrin kiitoa kunnes sain sen pysäytetyksi ladon seuraan. Ajoin kuitenkin orin käynnillä kotiin. Seuraavana päivänä kokeilimme uudestaan - ja ori toimi kuin unelma. Dareios pääsi laitumelle painimaan ja kasvamaan orilaumaan. Kaksivuotis syksynsä Dareios vietti vielä pihatossa. Sitä ajeltiin 2-3 kertaa viikossa ja tallissa se oli vain kuivumassa, muuten se eleli mammutti karvansa kanssa pihatossa onnellisena. Dareios kun on aina nauttinut ulkona olosta. Kolmevuotiskeväänään Dareios hölkkäili kotona jo hyviä aikoja hiiteillä ja se aloitti uransa kolmevuotiaana. Ori ei kuitenkaan säväyttänyt yhtään, vaan sen huippuajat olivat n. 42 luokkaa ja useamman 50,0- ajan se juoksi myös. Kilpatilanteissa se ei siis juurikaan juossut, vaikka kotona se paineli kevyesti alle 40,0. Ori vetäytyi radoilta pois vielä kasvamaan ja koitimme nelivuotiskaudella uudestaan - ja tulosta alkoi syntyä.

Ylä- ja alamäkiä Dareioksen kanssa on ollut ravikilpailuissa. Oriilla on hyvä juoksupää, se juoksee mielellään ja tekee aina kaikkensa, mutta joskus vain pää vie kovempaa kuin jalat ja ori sekoilee askeleissaan. Dareios on kuitenkin ehdottomasti parantunut vanhetessaan ja 7 vuotiaana se kuului jo tallini eliittiin ja nousi kaikkien aikojen parhaimmaksi suomenhevosekseni. Dareios on mm. ensimmäinen hevoseni joka on juossut kuninkuuskilvassa, virtuaalimestaruudesta ja montémestaruudesta. Dareios on tehnyt hyvää työtä raviradoilla, mutta se on vaatinut kovaa työtä. Ori on loukannut jalkansa muutamaan otteeseen ja parantuminen on ollut epävarmaa, mutta aina ori on palannut omalle tasolleen ja vain parantunut parantumistaan. Loppuvuodesta 2009 ori oli elämänsä huippukunnossa ja se parantunut sataprosenttisesti.

Dareios teki pitkän ja hyvän kilpauran. Toimeettomuus ei kuitenkaan sovi Dareiokselle ollenkaan, joten sillä harrastetaan työhevosajoa ja ratsastusta vielä vanhoilla päivilläänkin.

Arkipäivät ovat Dareioksen kanssa mieluisia. Dareios elelee poikamiesboxissaan hyvällä paikalla Narrilaivan tilalla, josta se näkee muita hevosia. Vanhetessaan Dareios alkoi vähän vihoittelemaan muille oreille, minkä vuoksi se tarhataan yksin varmuuden vuoksi. Eipä se ole Dareiosta kuitenkaan haitannut - naapurissa tarhailee muutama ruuna, joten seuraa sillä kyllä on. Dareios on kuuluisa kuorsauksestaan. Kesähelteillä Dareioksen aitauksesta kuuluu sellainen kuorsaus, että se kuuluu koko tallipihalla. Dareios tulee myös aina aidan luokse rapsutettavaksi ja ihailtavaksi ja siitä on tullut naapurinlasten suosikki. Dareios on ystävällinen, eikä pure tai häiriinny pienistä ihailijoistaan. Dareios on aina valmis lenkille. Taluttaessa se seuraa perässä korvat hörössä reippaasti askeltaen. Dareios seisoo nätisti aloillaan niin pihapuomissa kuin käytävälläkin. Valjastus ja satulointi on Dareiokselle niin tuttua puuhaa, että se seisoo rauhallisesti vain aloillaan. On tullut joskus satuloitua se vapaana tarhassakin, ori kun seisoo nätisti aloillaan kun sen kanssa hääräilee jotakin. Jalkojen hoito, loimitus jne - kaikki sujuu helposti. Ori ei yritä luikkia karkuun vaan seisoo aloillaan ja loimien vaihto onnistuu siis myös tarhassa ilman kiinni laittamista, joka säästää tottakai omistajalta kallista aikaa :) Myös kengitys, rokotukset, hampaiden raspaus ja kaikki muut toimenpiteet sujuvat Dareioksen kanssa ongelmitta.

Ajaessa Dareios on innokas. Sitä ei ole koskaan tarvinnut patistaa liikkumaan. Se liikkuu itse reippaasti ja kuskin täytyy lähinnä antaa vain merkki koska mennään lujaa, koska hölkätään ja koska hidastetaan käyntiin. Dareiosta ei paljoa tarvitse rohkaista menemään lujaa. Dareios rakastaa raveja ja kilpailuja sen huomaa sen olemuksesta raveissa - ori suorastaan uhkuu intoa ja itsevarmuutta astellessaan kuormurin ramppia alas ja kun se huomaa olevansa radalla se huutaa tervehdyksensä raviyleisölle ja astelee eteenpäin pääpystyssä, korvat hörössä. Kotona Dareios on hyvä ajaa, mutta raveissa se on kovasuinen joten muutamia erikoisvirityksiä täytyy tehdä aina startteihin. Dareioksella on harrastettu ja kilpailtukin myös työhevoskilpailuissa. Dareioksen kanssa harrastan myös valjakkoajoa. Perunapellon kyntäminen, heinäpelloilla työskentely ja kentän lanaaminen on Dareioksella tuttua puuhaa. Talvisin ajamme myös polttopuita Dareioksella omasta metästä. Dareios on osoittautunut oikein luotettavaksi ja hyväksi työhevoseksi. Ravurin rakenteestaan huolimatta se ei väsy sen kummemmin kun isot pohjoisruotsinhevosenikaan työajosta, ja työajo on Dareioksesta vain mukavaa vaihtelua raveille. Myös valjakkoajoa olen harrastellut. Dareios ymmärtää hienosti eron raveihin ja laukkakin on helposti hallittavissa. Dareios on erityisen hyvä maratooni osuuksilla, mutta myös tarkkuus- ja koulukokeissa se voisi pärjätä hyvin. Valjakkoajoakin aion oriin kanssa ehdottomasti kokeilla joskus!

Ratsastusta Dareioksen kanssa on harrastettu nuoresta pojasta pitäen. Nelivuotiaana se totutettiin ratsastajan painoon ja viisivuotiaana alettiin ratsastelemaan enemmän. Ori on starttaillut myös montéssa ja sillä ratsastetaan vähintään kaksi kertaa viikossa. Dareioksella ratsastetaan monipuolisesti: montéa, hankitreeniä, mäkitreeniä, maastolenkkejä, laukkavetoja, kouluratsastusta ja esteitä hypätään niin kentällä kuin maastossakin. Ratsastuskin on Dareioksesta mukavaa vaihtelua raveille, vaikka ori juoksemista rakastaakin. Dareios on hyvin herkkä ja kuuliainen ratsu, ja aina innokas oppimaan jotakin uutta! Se on myös hyvin luotettava eikä sillä ole tapana pukitella tai ryöstellä tai muutenkaan kiukutella ratsastaessa.

Sukutaulu

Isälinja: Taikatuulen Lennokas - Rutto-Surma
Emälinja: Ryysyrannan Kleopatra - Ryysyrannan Hopean Leikki - Miinan-Liuhu

i. Taikatuulen Lennokas
tprt sh 156cm
20,5a - 22,2
ii. Rutto-Surma
prt sh 170cm
21,0a
iii. Ruton-Ihme
sh
evm
iie. Aamutar
sh
evm
ie. P.P. Venlatar
prt sh 162cm
24,9a
iei. Roope
sh
evm
iee. Ventin Vilma
sh
evm
e. Ryysyrannan Kleopatra
prt sph 144cm
22,6a - 25,6
ei. N.I.N. Lootuspoika
trt sh
24,3a - 21,6
VIR MVA Ch, YLA3, KTK III
eii. N.I.N. Rattopoika
prt sh
24,2a - 21,3
YLA3
eie. N.I.N. Lootus
vprt sh
36,9
ee. Ryysyrannan Hopean Leikki
sh
22,9 - vs. 44 002ve
YLA3
eei. Hopean Leikki
sh
evm
eee. Miinan-Liuhu
vprt sh 144cm
24,9a - 32,8
YLA3, VRER jälktk C

Jälkikasvu

24.06.08
01.11.08
30.11.08
05.02.09
27.01.10
18.01.10
22.02.10
16.11.10
01.04.11
01.09.11
15.11.11
o.
t.
t.
o.
t.
t.
o.
t.
o.
t.
Narrilaivan Faarao (e. Tappara KIR)
Narrilaivan Näppituntuma (e. Näpin Tarina)
Narrilaivan Hilitippa (e. Tappara KIR)
Muiston Diktaattori (e. Ämmän Ylpeys)
Narrilaivan Vikuriina (e. S.A. Vilhelmiina)
Fiktion Pipa (e. Pipariina KAT)
Narrilaivan Veikko (e. S.A. Vilhelmiina)
Treplikan Peipponen (e. Taikasumun Västäräkki)
Tierran Darude (e. Olivia)
AH Pikku-Lootus (e. Pohjan Halla)
24,0
25,4
36,7a
42,8
24,0
 
24,4a
 
25,1a
20,2a
86 585ve
65 005ve
1 660 ve
2400 ve
31 245ve
0ve
23 590ve
0ve
46 920ve
307 465

- Narrilaivan Näppituntuma juoksi hienosti Virtuaali Kriteriumin toiseksi vuonna 2009.

- Fiktion Pipa on VIR MVA Ch- palkittu ja kantakirjattu II- palkinnolla (72 pisteellä) ja KRJ II palkittu

- Tierran Darude juoksi Kasvattajakruunu 2005. karsinassa sekä finaalissa 2. sijalle

- AH Pikku-Lootus: KTK-III, VRER-Tähtijuoksija (760p), Vuoden kilpaileva suomenhevostamma 2002 VRER-ravigaalassa, Olympia-ajon 2. sija 2014, Kuningatarkilvan 3. sija 2013, N.I.N. Rattopoika muistoajon 3. sija 2013, Viekser Muistoajon 3. sija 2012, Kasvattajakruunun 2. sija 2012

Kilpamenestys

Vuoden 2009 lopulla Dareios kilpaili raveissa huipputasolla. Orin kilpakalenteri kattoi mm. Kuninkuusravit, Monté-mestaruus-karsinnan ja finaalin, N.I.N. Rattopoika- karsintalähdön sekä Virtuaalimestaruus-lähdön. Ori menestyi keskenkertaisesti: kuninkuusravien kokonaistilanteen 6/12, (I-lähtö: 6, II-lähtö: 6, III-lähtö: 9) monté-mestaruuskarsinnan 2/9. ja finaalin 8/14, N.I.N. Rattopoika karsintalähdössä ori oli vasta 10/11 ja virtuaalimestaruudessa ori oli 8/16.

ennätykset: 22,1a - 23,7 - 29,2am - 27,4m
voittosumma: 99 850ve
statistiikka: 177: 17-12-16 (45)

 

VRER 15.12.07 Pt Hennan Hepat - Tas.ajo 2100m, 3v - sija: 9/10 (1.40,3ke)
VRER 17.12.07 Turnover Trotters - Tas.ajo 2100m, 3-4v - sija: 9/16 (1.45,4)
VRER 20.12.07 Rr Pronssi - Tas.ajo 2100m, 3-4v - sija: 5/16 (1.45,7ke) 100ve
VRER 21.12.07 Ravistus - Tas.ajo 2100m, yli 40,0 ja ei enn. - sija: 6/12 (1.52,2ke)
VRER 22.12.07 Toivomus - Ryh.ajo 2100m, 3-4v orit & ruunat - sija: 6/13 (1.42,9axx) 100ve
23.12.07 Yep Trotters - Tas.ajo 2100m, 3-4v - sija: 7/12 (51,5ke)
VRER 15.12.07 Pt Hennan Hepat - Tas.ajo 2100m, 3v - sija: 9/10 (1.40,3ke)
VRER 17.12.07 Turnover Trotters - Tas.ajo 2100m, 3-4v - sija: 9/16 (1.45,4)
VRER 20.12.07 Rr Pronssi - Tas.ajo 2100m, 3-4v - sija: 5/16 (1.45,7ke) 100ve
VRER 21.12.07 Ravistus - Tas.ajo 2100m, yli 40,0 ja ei enn. - sija: 6/12 (1.52,2ke)
VRER 22.12.07 Toivomus - Ryh.ajo 2100m, 3-4v orit & ruunat - sija: 6/13 (1.42,9axx) 100ve
23.12.07 Yep Trotters - Tas.ajo 2100m, 3-4v - sija: 7/12 (51,5ke)
VRER 07.01.08 Rr Unikuva - Tas.ajo 2100m, 3-4v - sija: 5/16 (1.41,5ke) 200ve
VRER 09.01.08 Rt Ajaton - Tas.ajo 1609m, 3v - sija: 8/9 (1.53,3ly)
VRER 13.01.08 Rr Pronssi - Tas.ajo 2100m, 3-4v - sija: 1/16! (1.41,0ke) 800ve
16.01.08 Narrilaivan - Tas.ajo 2100m, 3-4v - sija: 7/12 (1.37,7x)
23.01.0808 Yep Trotters - Tas.ajo 2100m, 3-4v - sija: 1/11! (39,5ke) 600ve + loimi
VRER 26.01.08 Csicsás - Tas.ajo 1600m, 3v enn. omaavat - sija: 3/10 (1.41,8ly) 600ve
VRER 27.01.08 Los Croft - Tas.ajo 2100m, 3-4v - HPL
VRER 05.02.08 Los Croft - Tas.ajo 2100m, 3-4v - sija: 6/16 (1.36,5) 300ve
14.02.08 Taikasumun talli - Tas.ajo 2100m, 3-4v & ei enn. - sija: 4/9 (1.40,0) 300ve
VRER 15.02.08 Rt Ajaton - Tas.ajo 2100m, 3-4v - sija: 1/15! (1.42,7ke) 2.000ve + loimi
VRER 17.02.08 Rr Pronssi - Tas.ajo 2100m, 3-4v - sija: 4/16 (1.43,6ke) 200ve
17.02.08 Narrilaivan - Tas.ajo 2100m, 3-4v - sija: 3/9 (1.40,4x) 1.200ve
20.02.08 Desesparación - Ryh.ajo 2100m, 3-4v - sija: 10/10 (1.58,0)
VRER 23.02.08 Savitaival - Tas.ajo 2100m, enn. 28,0 ja hit, enn. oltava - sija: 5/14 (1.40,4) 400ve
24.02.08 Starberry - Tas.ajo 1609m, 3-4v - sija: 4/13 (1.32,3ly) 200ve
24.02.08 Taikasumun talli - Tas.ajo 2100m, 3-4v - sija: 7/11 (1.45,3)
26.02.08 Starberry - Tas.ajo 1609m, 3-4v - sija: 10/14 (1.38,3ly)
VRER 27.02.08 Rt Ajaton - Tas.ajo 1609m, 3-4v - sija: 3/11 (1.40,1ly) 600ve
VRER 28.02.08 Rr Unikuva - Tas.ajo 2600m, 4-5v - sija: 7/13 (1.53,1kp) 100ve
01.03.08 Taikasumun talli - Tas.ajo 1609m, 3-4v & ei enn. - HLL
01.03.08 Starberry - Tas.ajo 1609m, 3-4v - sija: 4/16 (1.41,1ly) 200ve
01.03.08 Mäkikuisma - Tas.ajo 2100m, 4-5v - sija: 5/7 (1.37,3ke)
01.03.08 Narrilaivan - Tas.ajo 2100m, 4-5v - sija: 7/8 (1.34,0)
VRER 02.03.08 Narrilaivan - Tas.ajo 2100m, 28,6 ja hit. - sija: 7/16 (1.30,4) 200ve
VRER 08.03.08 Rt Ajaton - Tas.ajo 1609m, 3-4v - sija: 6/16 (1.38,8ly) 100ve
09.03.08 Starberry - Ryh.ajo 2100m, 3-4v - sija: 1/10! (1.29,1ake) 2.500ve + loimi
VRER 10.03.08 Ravon - Tas.ajo 2600m, 3-5v - sija: 5/10 (1.45,6akp) 200ve
VRER 11.03.08 RR Silwer - Ryh.ajo 1609m, 4-5v - sija: 4/8 (1.40,2aly) 440ve
VRER 12.03.08 Rr Unikuva - Tas.ajo 2100m, 3-4v - sija: 10/16 (1.44,8ke)
12.03.08 Blue Jay Trotters - Tas.ajo 2100m, 3-4v 34,0-57,0 aik. - sija: 7/16 (1.43,9kexx)
VRER 16.03.08 Rt Tempo - Tas.ajo 2100m, 3-4v - sija: 4/14 (1.42,9ke x) 450ve
VRER 17.03.08 Narrilaivan - Tas.ajo 2100m, vs. 1.000-10.000ve - sija: 14/16 (1.32,9)
20.03.08 Starberry - Ryh.ajo 2100m, 3-4v - sija: 10/11 (1.42,8akex)
VRER 17.03.08 Narrilaivan - Tas.ajo 2100m, 1.000-10.000ve - sija: 14/16 (1.32,9)
VRER 19.03.08 Rt Ajaton - Tas.ajo 3-4v - HRP
VRER 25.03.08 Los Croft - Tas.ajo 2040m, 3-4v - sija: 3/16 (1.36,5) 750ve
VRER 28.03.08 Narrilaivan - Tas.ajo 2100m, 28,6aik. ja hit. - sija: 4/16 (1.27,9) 800ve
VRER 29.03.08 Rr Pronssi - Tas.ajo 2100m, 3-4v - sija: 2/16 (1.40,8ke) 500ve
30.03.08 Narrilaivan - Tas.ajo 2100m, 3-4v - sija: 4/8 (1.43,6 xx) 800ve
VRER 01.04.08 Rt Pelimerkki - Tas.ajo 2100m, yli 30,0aik. - sija: 8/11 (1.39,5ke)
01.04.08 Narrilaivan - Tas.ajo 2100m, 3-4v - sija: 11/12 (1.41,8)
VRER 05.04.08 Taikasumun talli - Tas.ajo 2100m, yli 28,0aik - sija: 11/14 (1.35,5)
VRER 05.05.08 RR Ääretön - Tas.ajo 2500m, yli 5v - sija: 7/16 (1.28,1)
VRER 06.05.08 Ravihaipakka - Ryh.ajo 2100m, 25,0-30,0aik. - sija: 5/12 (1.29,4ake) 1.100ve
VRER 07.05.08 Loren - Tas.ajo 1600m, 4-9v - sija: 4/16 (31,9ly) 200ve
VRER 15.05.08 RR Silwer - Ryh.ajo 2100m, 5v - sija: 1/12! (1.35,2a) 1.600ve + loimi
VRER 16.05.08 Raidallinen - Tas.ajo 2100m, 26,0-27,9aik. - sija: 8/9 (1.34,1)
VRER 17.05.08 RR Pronssi - Tas.ajo 3100m, 5-8v - sija: 9/10 (1.37,5pi)
VRER 18.05.08 Raidallinen - Ryh.ajo 2100m, yli 24,0aik. - sija: 6/12 (1.37,6a) 80ve
VRER 20.05.08 RR Unikuva - Ryh.ajo 1600m, 27,0-30,0aik. - sija: 6/12 (1.26,9aly) 100ve
VRER 21.05.08 RR Silwer - Tas.ajo 2600m, 26,5-29,9aik. - sija: 3/11 (1.30,1 xx) 610ve
VRER 22.05.08 PT Hennan Hepat - Tas.ajo 2600m, 5-7v - sija: 13/16 (1.36,0kp)
VRER 23.05.08 Raidallinen - Tas.ajo 2100m, yli 29,0aik. - sija: 9/14 (1.36,1)
VRER 24.05.08 Rt Ajaton - Tas.ajo 2100m, 26,0-30,0aik. - sija: 5/10 (1.27,9ke) 200ve
VRER 26.05.08 RR Silwer - Tas.ajo 2600m, 26,5-29,9aik. - sija: 8/12 (1.31,9)
VRER 27.05.08 Starberry - Ryh.ajo 2100m, 1.30,0aik. ja nop. - sija: 5/12 (1.25,5ake) 1.200ve
VRER 28.05.08 RR Pronssi - Tas.ajo 2100m, 5-7v - sija: 4/15 (1.29,9kexx) 300ve
VRER 30.05.08 Taikasumun talli - Tas.ajo 2100m, yli 26,0aik. - sija: 10/12 (1.29,6)
VRER 31.05.08 RR Unikuva - Tas.ajo 2100m, 25,0-30,0aik. - sija: 13/14 (1.30,2ke)
VRER 04.06.09 KK Varella - Ryh.ajo 1609m, 25,0-29,9aik. - sija: 2/8 (1.27,3a) 1.000ve
VRER 07.06.08 Taikasumun talli - Tas.ajo 2100m, yli 26,0aik. - sija: 4/15 (1.26,6) 400ve
VRER 09.06.08 KK Varella - Ryh.ajo 1609m, 25,0-29,9aik. - sija: 8/9 (1.26,1a)
VRER 14.06.08 Taikasumun talli - Tas.ajo 2100m, yli 26,0aik. - K
VRER 18.06.08 KK Varella - Ryh.ajo 1609m, 25,0-29,9aik. - sija: 8/9 (1.26,7ax)
VRER 23.06.08 KK Varella - Ryh.ajo 1609m, 25,0-29,9aik. - sija: 6/12 (1.26,6a) 100ve
VRER 25.06.08 RR Pronssi - Tas.ajo 2100m, 25,0-29,9aik. - sija: 13/16 (1.30,0ke)
VRER 28.06.08 Taikasumun talli - Tas.ajo 2100m, yli 26,0aik. - sija: 1/10! (1.31,6) 2.000ve
VRER 04.07.08 Kerystonin Kartano - Tas.ajo 2100m, 26,0aik. ja hit. - sija: 3/15 (1.27,0ke) 900ve
VRER 11.07.08 Loren - Ryh.ajo 3100m, 4-6v - sija: 7/12 (32,3apix)
VRER 12.07.08 Rt Ajaton - Tas.ajo 2100m, 26,0-29,0aik. - sija: 1/11! (1.28,0ke) 2.200ve + loimi
VRER 22.07.08 Starberry - Ryh.ajo 2100m, alle 30,0aik. - HLL
VRER 27.07.08 Vaski - Tas.ajo 2100m, 27,0-29,9aik. - sija: 7/16 (1.27,6ke) 150ve
VRER 28.07.08 Rt Ajaton - Tas.ajo 2100m, 25,1-28,0aik. - sija: 3/12 (1.27,4ke) 900ve
15.11.08 BIW - Tas.ajo 2600m - sija: 5/9 (30,5) 100ve
VRER 23.11.08 Vaski - Ryh.ajo 2100m, 24,1-27,9aik. - sija: 1/10! (25,9ake) 1.700ve
VRER 27.11.08 Vaski - Ryh.ajo 2100m, 25,1-27,9aik. - sija: 7/9 (26,0ake)
VRER 05.12.08 Jymy - Ryh.ajo 2100m - sija: 9/12 (1.29,9a)
VRER 12.12.08 Taikasumun talli - Tas.ajo 2100m, alle 27,9aik., Synttärilähtö - sija: 7/16 (1.25,0) 200ve
VRER 13.12.08 Rt Ajaton - Ryh.ajo 1609m, 24,6-27,0aik. - sija: 2/8 (1.25,5aly) 1.200ve
VRER 16.12.08 Starberry - Ryh.ajo 2100m, alle 25,9aik. - sija: 5/12 (1.24,3ake) 300ve
VRER 24.12.08 Jymy - Ryh.ajo 2100m, 25-29,9aik. - sija: 2/12 (1.25,7a) 1.200ve
VRER 25.12.08 Pt Hennan Hepat - Tas.ajo 2600m, 25,0-29,9aik. - sija: 12/16 (29,6kp)
VRER 27.12.08 Kerystonin kartano - Tas.ajo 2100m, 4,0-29,9aik. - sija: 3/16 (1.28,3ke) 900ve
VRER 28.12.08 Jymy - Ryh.ajo 2100m, 25-29,9aik. - sija: 6/12 (1.29,7a)
VRER 02.01.09 Taikasumun talli - Tas.ajo 1609m, 6-7v - sija: 1/12! (1.29,3) 2.500ve + loimi
VRER 07.01.09 Hönötys - Tas.ajo 2100m, 26,0-29,9aik. - sija: 1/10! (1.26,0xx) 2.500ve
12.01.09 Unimag-korporaatio - Ryh.ajo 2100m, alle 24,9aik. - sija: 3/8 (24,7ke) 1 300ve
VRER 13.01.09 Memory Stable - Ryh.ajo 2100m, 23,9-25,9aik - sija: 3/8 (25,6ake) 600ve
20.01.09 Varpuvaara - Ryh.ajo 2100m, alle 25,0aik. - sija: 3/4 (epäreal.aika) 600ve
27.01.09 Demon Trotters - Tas.ajo 2100m, 26,0aik. ja nop. - sija: 2/8 (epäreal.aika) 1000ve
28.01.09 Demon Trotters - Tas.ajo 2100m, 26,0aik. ja nop. - HLO
29.01.09 Demon Trotters - Tas.ajo 2100m, 26,0aik. ja nop. - HML (1.27,5) xx
30.01.09 Demon Trotters - Tas.ajo 2100m, 26,0aik. ja nop. - sija: 5/8 (epäreal.aika)
31.01.09 Demon Trotters - Tas.ajo 2100m, 26,0aik. ja nop. - sija: 5/8 (23,8ke)
01.02.09 Demon Trotters - Tas.ajo 2100m, 26,0aik. ja nop. - sija: 6/8 (25,5ke)
02.02.09 Rt Ajaton - Tas.ajo 2100m, +5v 24,1-27,0aik. - sija: 10/12 (27,8)
VRER 03.02.09 Rt Ajaton - Tas.ajo 2100m, +5v 24,1-27,0aik. - sija: 4/12 (26,6) 600ve
03.02.09 Narrilaivan - Ryh.ajo 2100m, 25,0aik. ja nop. +5v - sija: 5/7 (25,3a)
04.02.09 Narrilaivan - Ryh.ajo 2100m, 25,0aik. ja nop. +5v - sija: 2/7 (25,8a) 1 800ve
04.02.09 Luned - Ryh.ajo 2100m, alle 26,0aik. - sija: 3/7 (24,5a) 800ve
05.02.09 Speedvalley - Ryh.ajo 2100m, +5v alle 25,0aik. - sija: 3/10 (1.22,5a) 500ve
10.02.09 Speedvalley - Ryh.ajo 2100m, +5v alle 25,0aik. - sija: 5/9 (23,4a ep) 100ve
12.02.09 Jymy - Ryh.ajo 2100m, alle 25,0aik. - HLL
12.02.09 Vaski - Tas.ajo 1600m - sija: 9/12 (25,1ly)
14.02.09 Dreamlike Trotters - Ryh.ajo 2100m, +5v enn. alle 28,0, Ystävyys-ajo-karsinta - sija: 2/7 (23,9ake) 3 000ve
14.02.09 Luned Sporthorses - Ryh.ajo 2100m, alle 26,aik, Ystävyyspäivän pikaputte - sija: 5/8 (25,0a)
15.02.09 Speedvalley - Ryh.ajo 2100m - sija: 9/9 (25,8a)
16.02.09 Narrilaivan - REKILÄHTÖ, Ryhmälähtö (linjalähetys) 1609m, 23,0-26,0aik. oriit - Narrilaivan Jääkuningas 2009- lähtö - sija: 3/5 (25,0) 3 000ve
25.02.09 Jymy - Ryh.ajo 2100m, alle 25,0aik. - sija: 7/9 (24,2a)
08.04.09 Narrilaivan - Tas.ajo 2100m, avoin - sija: 1/7! (25,1) 2 000ve
11.04.09 Savitaival - Ryh.ajo 2100m - sija: 2/9 (22,8a) 3500ve
15.04.09 Savitaival - Ryh.ajo 2100m, 24,0aik. ja nop. - sija: 4/11 (24,4ake) 320ve
18.04.09 RaPu - Ryh.ajo 2100m, avoin - sija: 9/12 (22,5a)
19.04.09 Rapu - Ryh.ajo 2100m, avoin - sija: 4/12 (23,3a) 550ve
19.04.09 Sagatum - Ryh.ajo 2100m, 14,0 ja nop. - sija: 2/5 (24,4a) 2000ve
12.07.09 RaPu - Ryh.ajo 2100m, avoin - sija: 5/10 (24,2a) 300ve
30.07.09 Vaski - Tas.ajo 2100m - sija: 1/13! (27,5mke) 4000ve
27.07.09 Vaski - Tas.ajo 1600m - sija: 4/15 (23,7) 600ve
30.07.09 Vaski - Tas.ajo 2100m - sija: 1/14! (32,4mkex) 4000ve
11.10.09 Narrilaivan - MONTÉ, Ryh.ajo 2100m - sija: 4/12 (29,2am) 600ve
11.10.09 Narrilaivan - Ryh.ajo 2100m - sija: 12/12 (25,0a)
12.10.09 Narrilaivan - Ryh.ajo 2100m - sija: 4/12 (25,1a) 800ve
12.10.09 Luned - Tas.ajo 2100m - sija: 4/13 (25,3) 600ve
14.10.09 Narrilaivan - Ryh.ajo 2100m - sija: 2/12 (22,3a) 2000ve
16.10.09 Narrilaivan - Ryh.ajo 2100m - sija: 11/12 (24,5ax)
18.10.09 Narrilaivan - Ryh.ajo 2100m - sija: 9/11 (23,6a)
18.10.09 Savitaival - Ryh.ajo 1600m - sija: 7/10 (24,1aly)
17.10.09 Luned - MONTÉ, Ryh.ajo 1609m - sija: 5/16 (27,4m) 250ve
19.10.09 Narrilaivan - Ryh.ajo 2100m - sija: 7/12 (24,1a)
20.10.09 Narrilaivan - Ryh.ajo 2100m - HPL
21.10.09 Luned - Ryh.ajo 1609m - sija: 5/11 (22,6) 250ve
21.10.09 Narrilaivan - Ryh.ajo 2100m - sija: 4/8 (23,0a) 600ve
25.10.09 Luned - Tas.ajo 2100m - sija: 13/16
25.10.09 Luned - MONTÉ, Tas.ajo 2100m - sija: 1/13! (31,1mxx) 2500ve
26.10.09 Narrilaivan - Tas.ajo 2100m - sija: 8/16 (25,2x) 200ve
26.10.09 Talli Kultatuisku - Ryh.ajo 2100m - sija: 3/9 (29,2) 600ve
27.10.09 Yep Trotters - KUNINKUUSLÄHTÖ I, Ryh.ajo 2100m - sija: 6/12 (24,8ake) 2000ve
28.10.09 Yep Trotters - KUNINKUUSLÄHTÖ II, Ryh.ajo 1609m - sija: 6/12 (23,3aly) 2000ve
28.10.09 Yep Trotters - KUNINKUUSLÄHTÖ III, Ryh.ajo 3100m - sija: 9/12 (28,1api) 500ve
28.10.09 Narrilaivan - Tas.ajo 2100m - sija: 4/9 (24,0x) 600ve
29.10.09 Taikasumu - MONTÉ, Tas.ajo 2600m, Montémestaruus-karsinta - sija: 2/9 (30,6m) 1250ve > finaaliin
29.10.09 Taikasumu - MONTÉ, Tas.ajo 2600m, Montémestaruus-finaali - sija: 8/14 (31,1m)
30.10.09 Luned - Tas.ajo 3100m - sija: 6/15 (30,5) 250ve
31.10.09 Kerystone - Ryh.ajo 1609m - HPL
10.11.09 Narrilaivan - Ryh.ajo 2100m - sija: 5/12 (24,3a) 600ve
15.11.09 Vaski - N.I.N. Rattopoika Muistoajo - Karsinta, Ryh.ajo 2100m - sija: 10/11 (29,9api)
21.11.09 Pohjantalli - Ryh.ajo 2600m - sija: 4/8 (25,1ake) 400ve
25.11.09 Pohjantalli - Ryh.ajo 2600m - sija: 3/8 (24,6ake) 600ve
30.11.09 Kerystone - Virtuaalimestaruus, Tas.ajo 2600m - sija: 8/16 (26,5kp) 5000ve
06.12.09 Savitaival - Savun Sotaveteraani, Tas.ajo 3100m - HLO
10.12.09 Narrilaivan - Ryh.ajo 2100m - sija: 1/16! (24,0a) 2500ve
15.12.09 Narrilaivan - Ryh.ajo 2100m - sija: 10/11 (24,7ax)
20.12.09 Narrilaivan - Ryh.ajo 2100m - sija: 3/11 (24,1a) 1200ve
20.12.09 Savitaival - Ryh.ajo 2100m - sija: 6/9 (23,5a)
21.12.09 Narrilaivan - Ryh.ajo 2100m - sija: 5/11 (24,3a) 600ve
22.12.09 Narrilaivan - Ryh.ajo 2100m - sija: 8/11 (23,4ax)
22.12.09 Savitaival - Ryh.ajo 2100m - hyl (murtautuminen)
23.12.09 Narrilaivan - Ryh.ajo 2100m - sija: 1/11! (23,7a) 2500ve
24.12.09 Speedy Trotters - Ryh.ajo - sija: 5/12 (23,1a) 250ve
01.01.10 Jymy - Ryh.ajo 2100m - sija: 6/12 (23,5a) 250ve
05.01.10 Jymy - Ryh.ajo 2100m - sija: 11/12 (24,6a)
15.01.10 Jymy - Ryh.ajo 2100m - sija: 7/12 (23,9a)
16.01.10 Kind Trotters - Tas.ajo 2100m - sija: 13/14 (25,2ke)
16.01.10 Rt Dese - Ryh.ajo 1609m - sija: 2/12 (22,1a) 1000ve
18.01.10 Kind Trotters - Tas.ajo 2100m - sija: 8/16 (24,6ke) 100ve

 


Näyttelyt ja laatuarvostelut

EM x 1
HY x 3
TY x 1

PKK 25.06.07 Virtuaalitalli Sterca - Varsat varsa- ja aikuiskuvilla - sija: 3/10 (HY, EM) tuomari: Aavetar
PKK 09.08.07 Ystävyystallien Liitto - Hevosvarsat aikuiskuvilla - sija: 2/7 (TY) tuomari: jaffa
PKK 06.02.08 Suopursuntila - Hevosoriit - sija: 2/7 (HY) tuomari: Durre
PKK 09.08.08 RÖK - Suomen(pien)hevosoriit - sija: 4/8 (HY) tuomari: Rosanna

 


Työhevostapahtumat

Sijoituksia: 15

BIS-sijat:
BIS1 x 3
BIS2 x 1
BIS3 x 4
BIS4 x 4
BIS5 x 1

Parhaat pisteet:
Tottelevaisuus, Helppo D: 89p/100p
Tottelevaisuus, Helppo C: 76p/100p
Tottelevaisuus, Vaativa B: 27p/100p
Käyttöajo: 124p/140p
Metsäajo: 59p/60p
Veto: 309m/350m
Kyntö: 85p/90p

(Mukaan otettu vain vanhat THS- säännöillä arvotut luokat)

15.03.09 Agapito Ranch - Työhevoskilpailut, Metsäajo - sija: 4/40, 50p., BIS3
15.03.09 Agapito Ranch - Työhevoskilpailut, Kyntö 200m² - sija: 11/34, 45p.
16.03.09 Agapito Ranch - Työhevoskilpailut, Metsäajo - sija: 37/40, 5p
16.03.09 Agapito Ranch - Työhevoskilpailut, Kyntö 200m² - sija: 6/34, 70p.
17.03.09 Agapito Ranch - Työhevoskilpailut, Metsäajo - sija: 1/40!, 55p., BIS1
17.03.09 Agapito Ranch - Työhevoskilpailut, Kyntö 200m² - sija: 30/34, 12p
17.03.09 Viiala - Työhevoskilpailut, käyttöajo - sija: 23/24, 3p.
17.03.09 Viiala - Työhevoskilpailut, metsäajo - sija: 20/23, 7p.
17.03.09 Viiala - Työhevoskilpailut, kyntö, 700 m² - sija: 6/18, 66p.
17.03.09 Viiala - Työhevoskilpailut, veto, 500 kg - sija: 4/14, 240m.
17.03.09 Viiala - Työhevoskilpailut, veto, 700 kg - sija: 7/12, 254m.
18.03.09 Agapito Ranch - Työhevoskilpailut, Metsäajo - sija: 30/40, 8p.
18.03.09 Agapito Ranch - Työhevoskilpailut, Kyntö 200m² - sija: 15/34, 39p.
18.03.09 Viiala - Työhevoskilpailut, käyttöajo - sija: 9/24, 75p.
18.03.09 Viiala - Työhevoskilpailut, metsäajo - sija: 9/23, 38p.
18.03.09 Viiala - Työhevoskilpailut, kyntö, 700 m² - sija: 4/18, 61p., BIS4
18.03.09 Viiala - Työhevoskilpailut, veto, 500 kg - sija: 8/14, 217m.
18.03.09 Viiala - Työhevoskilpailut, veto, 700 kg - sija: 2/12, 289m. BIS4
19.03.09 Viiala - Työhevoskilpailut, käyttöajo - sija: 12/24, 69p.
19.03.09 Viiala - Työhevoskilpailut, metsäajo - sija: 3/23, 49p., BIS3
19.03.09 Viiala - Työhevoskilpailut, kyntö, 700 m² - sija: 8/18, 59p.
19.03.09 Viiala - Työhevoskilpailut, veto, 500 kg - sija: 6/14, 248m.
19.03.09 Viiala - Työhevoskilpailut, veto, 700 kg - sija: 6/12, 154m.
20.03.09 Viiala - Työhevoskilpailut, käyttöajo - sija: 20/24, 29p.
20.03.09 Viiala - Työhevoskilpailut, metsäajo - sija: 7/23, 49p.
20.03.09 Viiala - Työhevoskilpailut, kyntö, 700 m² - sija: 11/18, 15p.
20.03.09 Viiala - Työhevoskilpailut, veto, 500 kg - sija: 1/14!, 309m. BIS1
20.03.09 Viiala - Työhevoskilpailut, veto, 700 kg - sija: 6/12, 178m.
20.03.09 Narrilaivan - Työhevoskilpailut, käyttöajo - sija: 9/25, 65p.
20.03.09 Narrilaivan - Työhevoskilpailut, Metsäajo - sija: 25/25, 0p.
20.03.09 Narrilaivan - Työhevoskilpailut, kyntö, 200m² - sija: 8/20, 48p.
20.03.09 Narrilaivan - Työhevoskilpailut, kyntö, 400m² - sija: 13/19, 19p.
20.03.09 Narrilaivan - Työhevoskilpailut, veto, 400kg - sija: 12/22, 150m.
20.03.09 Narrilaivan - Työhevoskilpailut, veto, 600kg - sija: 7/28, 259m.
21.03.09 Narrilaivan - Käyttöajo - sija: 9/25, 53p.
21.03.09 Narrilaivan - Metsäajo - sija: 12/25, 24p.
21.03.09 Narrilaivan - Kyntö, 200m² - sija: 10/20, 42p.
21.03.09 Narrilaivan - Kyntö, 400m² - sija: 6/19, 55p.
21.03.09 Narrilaivan - Veto 400kg - sija: 13/22, 172m.
21.03.09 Narrilaivan - Veto 600kg - sija: 5/28, 292m.
22.03.09 Narrilaivan - Käyttöajo - sija: 16/25, 53p.
22.03.09 Narrilaivan - Metsäajo - sija: 5/25, 49p, BIS4
22.03.09 Narrilaivan - Kyntö, 200m² - sija: 10/20, 41p.
22.03.09 Narrilaivan - Kyntö, 400m² - sija: 6/19, 43p.
22.03.09 Narrilaivan - Veto 400kg - sija: 15/22, 82m.
22.03.09 Narrilaivan - Veto 600kg - sija: 16/28, 156m.
23.03.09 Narrilaivan - Käyttöajo - sija: 17/25 (47p.)
23.03.09 Narrilaivan - Metsäajo - sija: 23/25, 4p.
23.03.09 Narrilaivan - Kyntö, 200m² - sija: 1/20!, 83p., BIS2
23.03.09 Narrilaivan - Kyntö, 400m² - sija: 16/19, 24p.
23.03.09 Narrilaivan - Veto 400kg - sija: 2/22, 295m., BIS3
23.03.09 Narrilaivan - Veto 600kg - sija: 24/28, 89m.
20.04.09 Narrilaivan - Käyttöajo - sija: 11/18 (26p.)
20.04.09 Narrilaivan - Metsäajo - sija: 7/17 (45p.)
20.04.09 Narrilaivan - Kyntö, 200m² - sija: 11/11 (28p.)
25.09.09 Norden Turbomotorer - helppo D - sija: 2/43, 89p., BIS5
25.09.09 Norden Turbomotorer - helppo C - sija: 35/44, 16p.
25.09.09 Norden Turbomotorer - vaativa B - sija: 31/33, 9p.
25.09.09 Norden Turbomotorer - käyttöajo - sija: 25/39, 57p.
25.09.09 Norden Turbomotorer - metsäajo - sija: 29/37, 15p.
25.09.09 Norden Turbomotorer - kyntö, 700 m^2 - sija: 38/39, 3p.
26.09.09 Norden Turbomotorer - helppo D - sija: 9/43, 77p.
26.09.09 Norden Turbomotorer - helppo C - sija: 16/44, 56p.
26.09.09 Norden Turbomotorer - vaativa B - sija: 24/33, 27p.
26.09.09 Norden Turbomotorer - käyttöajo - sija: 4/39, 124p., BIS4
26.09.09 Norden Turbomotorer - metsäajo - sija: 13/37, 46p.
26.09.09 Norden Turbomotorer - kyntö, 700 m^2 - sija: 11/39, 54p.
27.09.09 Norden Turbomotorer - helppo D - sija: 40/44, 7p.
27.09.09 Norden Turbomotorer - helppo C - sija: 12/44, 76p.
27.09.09 Norden Turbomotorer - vaativa B - sija: 27/33, 24p.
27.09.09 Norden Turbomotorer - käyttöajo - sija: 14/39, 95p.
27.09.09 Norden Turbomotorer - metsäajo - sija: 1/39!, 59p., BIS1
27.09.09 Norden Turbomotorer - kyntö, 700 m^2 - sija: 4/39, 85p., BIS3

22.01.10 Lakea - Käyttöajo - sija: 19/27, 6p.
22.01.10 Lakea - Metsäajo - sija: 1/26!, 10p.
22.01.10 Lakea - Kyntö - sija: 22/22, 0p.
22.01.10 Lakea - Veto - sija: 6/22, 15prr. / 18m.
23.01.10 Lakea - Metsäajo - sija: 22/26, 1p.
23.01.10 Lakea - Käyttöajo - sija: 16/27, 13p.
23.01.10 Lakea - Kyntö - sija: 22/22, 0p
23.01.10 Lakea - Veto - sija: 10/22, 14prr. / 14p.
24.01.10 Lakea - Metsäajo - sija: 17/26, 4p.
24.01.10 Lakea - Käyttöajo - sija: 16/27, 9p.
24.01.10 Lakea - Kyntö - sija: 1/22!, 22p.
24.01.10 Lakea - Veto - sija: 20/22, 3prr. / 6p.
02.02.10 VSHK - Metsäajokilpailut, oriit ja ruunat - sija: 13/18, 1p.

 

 

01.05.09 Rytmihäiriö - metsäajovalmennus

 


Ratsastuskilpailut

Sijoituksia: 5, joista voittoja 2

30.01.09 Jylhävaara - he B - sija: 1/8!
25.06.09 VPA - Villi-Cup, he B - sija: 6/74
25.07.09 VPA - Villi-Cup, he B - sija: 72/86
25.12.09 Luxury Team - he B - sija: 9/24 (80.436%)
30.12.09 Zarda - he B - sija: 32/70
31.12.09 Zarda - he B - sija: 66/70
01.01.10 Zarda - he B - sija: 9/70
02.01.10 Zarda - he B - sija: 59/67
03.01.10 Zarda - he B - sija: 26/70
04.01.10 Zarda - he B - sija: 16/70
15.01.10 Liigajoukko - raviluokka - sija: 28/34
15.01.10 Liigajoukko - he C - sija: 6/79
15.01.10 Liigajoukko - he B - sija: 1/82!

 

29.01.09 Jylhävaara - 80cm - sija: 1/6!
25.06.09 VPA - Villi-Cup, 60-70cm - sija: 29/30
25.07.09 VPA - Villi-Cup, 60-70cm - sija: 23/32
16.01.10 RK Kumpula - 70cm - sija: 4/15, 0vp.
16.01.10 RK Kumpula - 80cm - sija: 10/12, 0vp.

 


VSHK

11 sijoitusta joista 2 voittoa

23.05.11 Vt Hiprakka - 60cm - sija: 3/21
23.05.11 Vt Hiprakka - 70cm - sija: 19/23
23.05.11 Vt Hiprakka - 80cm - sija: 17/32
23.05.11 Vt Hiprakka - 90cm - sija: 20/40
23.05.11 Vt Hiprakka - 100cm - sija: 21/40
23.05.11 Vt Hiprakka - 110cm - sija: 3/30
24.05.11 Vt Hiprakka - 60cm - sija: 2/21
24.05.11 Vt Hiprakka - 70cm - sija: 17/23
24.05.11 Vt Hiprakka - 80cm - sija: 16/32
24.05.11 Vt Hiprakka - 90cm - sija: 1/40!
24.05.11 Vt Hiprakka - 100cm - sija: 1/40!
24.05.11 Vt Hiprakka - 110cm - sija: 11/30
25.05.11 Vt Hiprakka - 60cm - sija: 2/21
25.05.11 Vt Hiprakka - 70cm - sija: 17/23
25.05.11 Vt Hiprakka - 80cm - sija: 15/32
25.05.11 Vt Hiprakka - 90cm - sija: 20/40
25.05.11 Vt Hiprakka - 100cm - sija: 6/40
25.05.11 Vt Hiprakka - 110cm - sija: 24/30
26.05.11 Vt Hiprakka - 60cm - sija: 5/21
26.05.11 Vt Hiprakka - 70cm - sija: 9/23
26.05.11 Vt Hiprakka - 80cm - sija: 9/32
26.05.11 Vt Hiprakka - 90cm - sija: 14/40
26.05.11 Vt Hiprakka - 100cm - sija: 9/40
26.05.11 Vt Hiprakka - 110cm - sija: 22/30
27.05.11 Vt Hiprakka - 60cm - sija: 15/21
27.05.11 Vt Hiprakka - 70cm - sija: 14/23
27.05.11 Vt Hiprakka - 80cm - sija: 2/32
27.05.11 Vt Hiprakka - 90cm - sija: 28/40
27.05.11 Vt Hiprakka - 100cm - sija: 35/40
27.05.11 Vt Hiprakka - 110cm - sija: 11/30
27.05.11 Vt Hiprakka - helppo C - sija: 3/30
27.05.11 Vt Hiprakka - helppo B - sija: 7/40
28.05.11 Vt Hiprakka - helppo C - sija: 28/40
28.05.11 Vt Hiprakka - helppo B - sija: 27/40
29.05.11 Vt Hiprakka - helppo C - sija: 22/40
29.05.11 Vt Hiprakka - helppo B - sija: 3/40
30.05.11 Vt Hiprakka - helppo C - sija: 36/40
30.05.11 Vt Hiprakka - helppo B - sija: 12/40
31.05.11 Vt Hiprakka - helppo C - sija: 5/40
31.05.11 Vt Hiprakka - helppo B - sija: 21/40

Päiväkirja, kuulumisia tmv.

29. lokakuuta 2011
Hevosinfluenssan heikentämänä Dareios lopetettiin 26 vuotiaan ikäisenä. Levätköön rauhassa tämä upea, komea ja urhoollinen orhini jota jään kaipaamaan.

8. lokakuuta 2010: Vähän vajaa vuosi viime kertaisista päivittelyistä/ päiväkirjamerkinnästä, ai kauhea :) Tosin eipä me olla Dareioksen kanssa edes oikein maailmalla käyty, ori on lähinnä vietellyt eläkeläispäiviä kun noita nuoria on tallissa niin monta. Myös Dareioksen lapsukaiset ovat päässeet näyttämään kykynsä raviradoilla ja Dareioksen esikoinen, Faarao, näyttää kulkevan isänsä jalan jäljissä ja tekevän loistotyötä raviradoilla. Vielä ei tosin ole Dareioksen aika heittäytyä täysin eläkkeelle (aivan kun se tämän teräsvaarin kanssa edes olisi mahdollista, hevonen sekoaa täysin jos sitä pitää vapaalla kolmea päivää pidempään :)) joten suuntaamme siis edelleen työhevoskilpailuihin, valjakkokilpailuihin (!) ja ratsastuskilpailuihin. Dareios on aivan tohkeissaan kaikesta uudesta ja se on kotona hypännyt jo ratana 110cm! Yllätyn aina siitä miten Dareios yhä vuosienkin jälkeen kykenee ihastuttamaan ja yllättämään emäntänsä uroteoillaan. Ei ole mitään mitä tämä hevonen ei tekisi perheensä eteen! :)
Dareios on ylläpitänyt kuntoaan siis kotona hakemalla heiniä pellolta ja ladosta. (siinähän ukko rehkii kun kärry on täynnä heinää, vaan vanhuus ei Dareioksen askelta paina!) Lisäksi Dareios käy emännän kanssa kouluvalmennuksessa kerran viikossa ja kahden viikon välein meillä käy estevalmentaja kotona. Valjakkoajoakin ollaan harjoiteltu ja parissa valmennuksesa käyty.

13. lokakuuta 2009: On tämäkin kun keskellä yötä täytyy virtuaalihevosen sivuja päivitellä... :)
Päivitin 30 ravistartista tulokset. Dareios olikin tehnyt hyvää työtä 20 000veuroa tuli rahaa, kolme voittoa, yksi toinen sija ja kolme kolmatta sijaa - hienoa Daikku!
Daikulle päivittelin myös muutaman vanhan ratsastuskilpailutuloksen, sekä syyskuun työhevoskilpailut. Dareiokselle onkin tainut tehdä hyvää tuo lajien vaihtelu - eiköhän sitä kymmenessä vuodessa jo tylsistykin tuohon pelkkään ravitreeniin :)
Dareios on ilmoitetti Virtuaalisten Suomenhevoskasvattajien Suomenhevoslaatuarvosteluun. Saas nähdä millainen palkinto sieltä tulee.
Tarkoituksena olisi myös taiteilla oriille uusia kuvia tässä lähitulevaisuudessa. Jospa vihdoinkin saisin jonkunlaisen rakennekuvan kyhättyä, että voisimme suunnata PKK- näyttelyihin - vihdoin ja viimein! ;)

25. lokakuuta 2009: Daikun kuulumisia en ole kirjoitellut koska lies viimeksi, ai kauhistus ;) Daikku on palannut ravurin kenkiin, eli heinäkuussa kun alkoi starttitauko on lokakuussa palattu aivan uudella vireellä raviradoille. Tauosta huolimatta Daikku pääsi myös edustamaan kotitalliaan ja sukuaan kuninkuuskilpailuihin! Viimeistelyt ovat siis menossa ja Dareios on treenannut oikein hyvin, mutta kuninkuuskilvan taso on niin kova, etten uskalla mitään menestystä kilpailuista odottaa :) Myös Dareioksen jälkeläiset ovat päässeet radoille, toivotaan että nekin alavat niittämään menestystä :)

 

15. huhtikuuta 2009: Dareios on kilpaillut ahkerasti nyt myös työhevoskilpailuissa. Ravistartit ovat jääneet vähemmälle.
Tänään oli vuorossa ratsastuslenkki, käytiin hiittisuoraa vetämässä eessun taassun laukkaa. Dareioksella oli hauskaa ja taitaa olla kevättä rinnassakin, koska siellä sain alkaa jo puolivälissä hiljentämään vauhtia ennen käännöstä. Aurinko paistoi koko päivän ja muutenkin oli hirmu hieni keli! Lenkin jälkeen pesaisin jätkän nopeasti ja laitoin sen tarhaan. Siellä se sitten kieppi samantien itsensä kolme kertaa likaisemmaksi mitä se oli ennen pesua..

 

9. maaliskuuta 2009_ Tänään valjastin Dareioksen työvaljastuksella reen eteen ja lähdin hakemaan polttopuita ja puomitarveikkeita lähimetsästä. Matkaa kertyi n. 5km ja suuria tukkeja reen päälle heitettiin kuusi. Dareios teki hyvää työtä ja kiskoi kaikki puut korvat hörössä kotiin. Menomatka mentiin ravilla, sekuntikello jos olisi ollut mukana olisi varmasti tullut hyvä aika :D "Treenin" jälkeen kylmäsin Dareioksen jalat, käärin sille villapintelit jalkoihin ja laitoin sen hikiloimi + cooler päällä karsinaan kuivumaan. Parin tunnin päästä heitin sille uuden coolerin ja kevyen toppiksen selkään ja laitoin pojan tarhaan kävelemään, ettei mene jumiin.
Dareiosta on ilmoiteltu työhevoskilpailuihin ja Agapiton kisoista tulikin jo tulokset. Daikku sai kahdeksasta luokasta kolme sijoitusta joista peräti yksi voitto! Lisäksi ori sai kaksi BIS- sijaa metsäajosta, BIS3 ja BIS1. Hienoa Dareios, nyt jatkamme hyvämielellä myös muihin työhevoskilpailuihin <3

 

5. maaliskuuta 2009: Päivitin Dareiokselle n. 15 starttia ja 100 startin raja meni rikki :o Tammikuun lopussa oli melko vaativia sarjoja Dareioksella ja tammikuun lopussa orin selässä oli vähän häikkää. Tuli HLO ja HML, vaikka muuten ori oli mennyt upeasti. Dareiokselta avaistiin selkäjumit ja oria alettiin hieroa ja seuraavalla kerralla tuloksena olikin jo 5 sija kahdeksasta ja seuraavassa ori paransi ennätyksensä lukemiin 23,8. Helmikuun puolessa välissä orin selkä oli jo siinä kunnossa että ori palasi tutuille totosija paikoillensa :)
Dareioksella on aloitettiin helmikuussa myös hankitreeni ja ylämäkeen ollaan laukuutettu oria, jotta selkälihakset vahvistuisivat. Apua on ollut myös ravituloksissa. Tänäänkin kävin orin kanssa lumessa laukkailemassa ja vähän taivuttelin oria. Hyvin alkaa ori jo rullaamaan eteen ja alas - eiköhän tästä eläkepäiviksi saa kivan kouluratsun ;)

 

12. tammikuuta 2009: Dareioksen sivut ovat olleet "vaivaiset" puoli vuotta päivittämättä, hoh hoijakkaa... Noh, päivitin tänään orin sivut - sivuille lisäsin 14 starttia joista Daikku keräsi peräti 3 voittoa, 2 toista sijaa ja kaksi 3. sijaa. Hienoa Dareios! Myös voittosumma kasvoi n. 15 000veurolla ja ennätys tippui: 25,5a -> 24,3a.
Nyt on myös sitten maailmassa muutama pikku-Dareioskin - ori Narrilaivan Faarao syntyi 24.6.2008 ja tamma nimeltä Narrilaivan Hilitippa syntyi 30.11.2008. Molempien emä on jo edesmennyt tammani Tappara KIR. Faarao on käynyt jo kilparadoillakin 3 vuotiaan ja ennätys on 1.47 luokkaa. Hilitippa menee koelähtöön alkuvuodesta 2009 ja aloittaa sekin kilpauransa.
Myös Dareios jatkaa kilpauraansa raviradoilla, mutta yritän katsella oriille myös työhevoskilpailuja! Dareioksen eläkkeelle jäänti raviradoilta lienee ajankohtaista normaalia aiemmin. Oria onkin treenattu kotona myös ratsain ja ori on osoittautunut varsin potentiaaliseksi kouluratsuksi. Kenties meille on tulossa virtuaali-Pette! ;) (niille ketkä eivät tiedä: IRL suomenhevosori Pette oli ravikuningas vuosina -93 ja -94, voitti pohjoismaiden mestaruuden v. 93- ja 94 sekä voitti Suur-Hollola ajon v. 1994. Upean raviuran jälkeen ori siirtyi kouluratsuksi kun eläkepäivät eivät maistuneet :))

 

21. maaliskuuta 2008: Lisäilin tänään Dareiokselle 12 startista tulokset. Ori alitti 1.30 rajan Starberryssa 9.3. Lisäksi jätkä toi yhden voiton kotiin ja yhden kolmannen sijan. Lisäksi yli 3.000ve kilahti voittopottiin :o Dareios on voinut oikein hyvin. Toivotaan että raviradoilla sujuu myös samaan tapaan tai vaikka vielä vähän paremminkin ;)

 

5. helmikuuta 2008: Daikulla oli tänään startti Los Croftissa. Ori käyttäytyi ihan mallikkaasti ja hevoseen oltiin kyllä tyytyväinen - 6. sija uudella ennätyksellä 36,5 oli hieno juttu ja 300v-euroakin tuli tilille. Hieno homma! :)

  Dareios sai tänään uuden kuvan. :-P Kuvassa ori on nelivuotiaana talvella tarhassaan (tämän takia siis vaaleampia värityskin n_n')
  Piti ottaa niskasta itseään kiinni, kun ilmoitin oriin näyttelyihin. Tosin aivan tyytyväinen en tuohon kuvaan ole, joten vielä yksi rakennekuva oriille jossain elämän vaiheessa tulossa. Ravikuvan unohdin skannata, skannataan se sitten joskus myöhemmin.

  Tänään lisäsin Daikulle myös kaksi ravitulosta - 26.1. napattiin kolme rankingpistettä kolmannella sijalla Csicsásin raveissa, seuraavan päivän Los Croftin startti menikin penkin alle kun ori päätti pistää laukaksi.. Noh, toivottavasti ei tule tavaksi. ;)

 

30.1.2008: Dareios sai uuden ulkoasun sivuilleen, kauan siinä menikin.. Noh, nyt kun sitten sai uuden ulkoasun päätin kirjoitella vähän kuulumisia.
  Dareios on oppinut vähän käytöstapoja ja ravikin on alkanut sujumaan paremmin. Siitä todisteena 13. päivän startti ravirata Pronssissa - 1. sija ajalla 41,0! 16.1. ori sitten paransi kotiradallaan ennätystään lukemiin 37,7 mutta taso oli kova eikä tämä vauhti yltänyt kuin 7:een sijaan.
  Ilmoitin tänään Dareioksen näyttelyihin. Pitäisi saada nyt piirrettyä oriille sitten rakennekuvakin, jos se vaikka pärjäisi paremmin näyttelyissä.. :)
  Ei kummempia uutisia siis tälläkään kertaa. Jatketaan oriin valmentamista ja kilpaillaan aina vaan kun sopivia lähtöjä riittää, pidetään peukut pystyssä tulevia koitoksia varten! :)

 

25.12.2007: Apua, pikkasen jäänyt Daikun sivut päivittämättä :3
  Ori ilmoitettiin VRER:n koelähtöön 15.12.2007 ja ori on startannut nyt jo neljä kertaa. Ennätys 1.40,3 ja voittorahojakin tullut sata euroa :'D Tuppaa aika menemään Daikulla naisten naurattamiseen radalla, mutta josko tuo nyt tuosta pikku hiljaa alkaisi käyttäytymään jahka saadaan rutiinia alle :)

 

16.7.2007: Päivitin uuden ulkoasun Dareioksen sivuille. Kävin tänään katsomassa poikaa Monnin Ravitallilla. Daikku on kasvanut ihan hirmuisesti ja se kiusaa emäänsä minkä kerkeää :D Kävimme 25.6. näyttelyissäkin, tuomarina oli Aavetar ja Dareios oli kolmas kymmenestä! Ori sai seuraavat maininnat: HY (hyvä) ja EM. (erikoismaininta) Kovin ylpeä olen pikku miekkosesta, jos vaikka tästä tulis näyttelytähti aikanaan.. :)

 

20. kesäkuuta 2007: Ori sai ensimmäisen kuvansa sivuille! Kuvassa on Dareios syntymäpäivänään emänsä Ryysyrannan Kleopatran kanssa. Laitoin sivuille myös raa'an version varsanäyttelykuvasta. Menenkin tästä yläkertaan työstämään sitä :'D
  Dareios sai myös tämän Kuulumisia- sivun omille sivuilleen ja koitetaan jos päästäisiin 25.6. Virtuaalitalli Sectran järjestämiin PKK-näyttelyihin varsaluokkaan! :)

 

18. kesäkuuta 2007: Olin juuri lähdössä töistä kotiin kun sain puhelinsoiton Monikalta: Kleopatra oli varsonut! Suuntasinkin siis kohti Monnin Ravitallia. Monika johdatti minut laitumelle jolla Kleopatra laidunsi tyytyväisenä muutaman tunnin ikäisen orivarsansa kanssa. Dareios oli upein varsa jonka olen ikinä nähnyt! Se katseli ympärilleen ryhdikkäänä ja uskaltautui tulemaan kummastelemaan kameraakin. Siinä samassa se roikkui jo minun paidan helmassani ja puski kuin mikäkin härkä!
Otin Dareioksesta muutaman kuvan ja sitten jätimme varsan ja emän laiduntamaan rauhassa. Dareios oli ihan huippu suloinen, en malta odottaa sitä kotiin!! :)

 

Ulkoasu © M Layouts, muutokset Shavo
All rights reserved. Kaikki oikeudet pidätetään.