Shavann N'Joy

syntynyt 27.2.2005 - kuollut 12.10.2008


© AH
Kuvan poni ei liity sivun tietoihin!

Perustiedot

nimi: Shavann N'Joy kasvattaja: Monni, N'Joy Trotters
rekisterinumero: VH00-017-0047 entinen omistaja:
syntymäaika: 27.2.2005 omistaja: Shavo VRL-00007, Narrilaivan
rotu: shetlanninponi statistiikka: 84: 9-9-6 (24)
sukupuoli: tamma ennätykset: 2.20,5a - 2.20,7
säkäkorkeus: 100cm voittosumma: 10 310ve
väri: musta voitto- & toto %: 11%, 29%
muuta: RL I palkinto. (89p)
YLA 2 palkinto (112p)
SHLA-A palkinto (112,5p)
Nukkui pois vanhuutaan 33.6 vuoden iässä 12.10.2008.

Luonnekuvaus ja muuta

Shavann N'Joy löytyi aamupäivällä kuolleena tarhassaan. Reilun 33 vuoden ikäisenä Savanna nukkui pois vanhuuttaan.

Shavann N'Joy oli ehdottomasti yksi parhaista shetlanninponeistani ikinä! Savannan kanssahan tämän virtuaalisen raviponiharrastuksenkin aloitin. Savanna syntyi Monnin ravitallilla N'Joy Trottersissa 27.5.2005. Ennen minulle tuloaan Savanna oli ainakin tietojeni mukaan kahdella eri omistajalla. Ensin Savanna meni Monnilta Pilkun ja Nean hoiviin Perené Trottersiin jossa Savanna varsoi kahdesti. Tämän jälkeen Savannan osti puh shetlanninponisiittolaansa Elyséen. Savannan kaikki kilpailut vuodelta 2005 ovat sen entisen omistajan, puhin, työtä. Minä itse aloitin Savannan ajamisen vuonna 2006. Ostin Savannan ystävänpäivänä 14.2.2006 :)

Savanna oli omistuksessani siis 2,5 IRL vuotta. Savanna teki kerrassaan upean raviponin uran, eikä siitostammanakaan Savanna ollut lainkaan hullumpi! Savanna onkin yksi Narrilaivan raviponikasvatuksen kantaponeista. Savanna lopetti kilpailsemisen vasta 19 vuotiaana ikärajojen tullessa vastaan. Savannalla ei ikinä ollut ongemia jalkojensa kanssa ja se pysyi liki koko elämänsä terveenä lukuun ottamatta muuta pientä nuhatautia. Savanna rakasti kilpailemista ja erityisesti poniravien vilinää :) Savanna siirtyi kilpauraltaan suoraan eläkkeele, koska sillä oli jo viisi hienoa varsaa jatkamassa sukuaan! Myöemmin minulta vielä kysyttiin yhtä varsaa Savannasta ja suostuin toki, koska Savanna oli terve ja huolehtikin Narrilaivan Loving- nimisestä tammavarsastaan hyvin. Savanna on aina ollut hyvä emä varsoilleen ja kouluttanut myös muiden varsojn tammoja ;) Savannalla onnistui myös ratsastus ja se hyppäsi nuorena ratsastaja selässään jopa 70cm esteen ylitse! :) Ikä ei neitiä alkanut painaa kun vasta 27 vuotiaana jolloin sen liikutus rajattiin vain talutuslenkkeihin ja muuhun mieltä piristäviin pikku tehtäviin kuten tehtäväratoihin jne. Myös shetlanninponilaumani kurin pito kuului aina viimeisiin elin vuosiinsa asti Savannalle. Se opetti varsat tavoille ja piti nuoret tammat kurissa ;)

Luonteeltaan Savanna oli aina vähän itsepäinen, mutta vanhetessaan siitä tuli yhä "nallekarhumpi" ja halittavampi ;) Nuorena se oli innokas ja sillä oli aina pilkettä silmäkulmassa! Ihan pienimmät eivät Savannaa voineet edes itsenäisesti käsitellä, kun tamma oli niin pomotteleva ja vekkulimainen. Vasta yli 25 vuotiaana se rauhottui niin, että aloittelijat pystyivät sitä taluttelemaan ja harjaamaan itsenäisesti :) Se uhitteli nuorena - puri ilmaa ja potki seiniä sekä vilautteli hampaitaan. Sille piti pitää vaan tomerana kuria joka pisti pisteen sen huonolle käyttäytymiselle. Kun Savanna tiesi kumpi on pomo siitä sai mukavan kaverin, vaikka kyllä se silloin tällöin yhä keksi kaikenlaisia jekkuja hoitajansa pään menoksi.

Käsiteltäessä Savanna oli ihan mukava, vaikka joskus se kyllä koetteli talliporukan hermoja. Tarhasta ja laitumelta kiinni ottaminen oli joskus aikaa vievää puuhaa kun neiti halusi leikkiä kissa ja hiiri leikkiä. (Vanhana rouvana tamma sitten taas köpötteli hirnuen luokse ja seurasi vapaana tarhasta omaan karsinaansa :)) Nuorena se piti todellakin metsästää joinakin päivinä kiinni kun se oikein alkoi leikkimään.. Taluttaessa Savanna tepasteli reippaana vieressä, korvat hörössä menosuuntaan päin. Joskus se saattoi yrittää lähteä ryöhäämään tai napata ruohontupsuja ojanpientareelta, ihan vain kokeillakseen ollaanko narun toisessa päässä hereillä ;) Käytävällä Savanna seisoi aloillaan kun tatti ja otti usein torkut. Yksin sitä ei tosin voinut jätttää koska muuten se veti itsensä solmuun ketjujen kanssa. Karvan lähdön aikana Savanna kutisi aina kamalasti mahan alta harjatessa ja silloin se saattoi yrittää potkia (maahaansa siis, ei harjaajaa varsinaisesti) mutta muuten se oli todella kiltti. Valjastaminen, kengitys, pesu.. Kaikki sujui hienosti. Tosin valjastaessa se siirteli hermostuneena painoa jalalta toiselle kuin huutaen: "Mennään nyt jo, piruvie!" Linimentistä Savanna ei pitänyt, se nosteli jalkojaan aina ilmaan mutta kun sille pari kertaa murahti pysyi kinttukin maassa.

Ajaessa Savanna oli todella reipas! Savannalla jos jollain on juoksemisenhalua. Savannalla oli todella upeat, ilmavat ja ripakat liikkeet. Se suorastaan lensi! :) Savannan käyntikin kärryjen edessä oli todella reipasta ja sen kanssa pystyi lenkkeillä käyntilenkeillä hevostenkin kanssa :) Maastoporukkaa vetäessään Savannan kanssa joutui välillä odottelemaan muita poneja, minkä takia sitä treenattiin usein isompien ponien tai nuorten hevosten kanssa. Jonossahan Savanna ei halunnut mennä - se vänkäili ja yritti potkiakin, kun ei tykännyt viimeisenä mennä. Savanna oli mukava ajaa, käskyt meni hyvin läpi. Savanna oli herkkä poni joka kuunteli paljon ääni apuja, startissa sille piti laittaa sellaiset kuulosuojaimet ettei se kuule muiden ohjastajien suhinaa. Yleensä sen juoksut menivätkin piloille silloin kun se ei päässy karkuun vaan joutui junnaamaan muiden kanssa ja ohjastajien suhina ja ajopiiskat saivat sen laukkailemaan.. Kotona se ei laukannut liki koskaan. Savannan kanssa ei raippaa tarvinnut, se teki työnsä iloisesti ja halukkaasti. Savanna tarvitsi kuskin jolla ei ollut liian kova ohjasote, koska kireät ohjat saivat Savannan toisinaan kireäksi. Tukea Savanna tarvitsi, mutta liian kovat otteet saivat sen kireäksi kuin viulunkieli ja jos sieltä ohjista koko ajan vänkläsi ja häiritsi ponia se heitti perää ja lähti ryöstämään, että kiitti nyt riitti. Kun kuski ja poni tulivat hyvin juttuun Savanna oli aivan unelma poni :)

Savannalla myös ratsastettiin. Se toimi hyvin niin talutusratsuna kuin montéssakin. Yhtään montestarttia Savannalla ei tosin ajettu. Savannalla onnistui niin laukkavedot, montéharjoittelu, koululiikkeet kuin esteetkin. Ratsastaja selässä Savanna on hypännyt yksittäisenä 70cm esteen ja irtohypytyksessä tamma hyppäsi nuorena 85cm korkean esteen yli :) Savannasta olisi saanut mukavan ratsuponinkin, mutta kyllä tamman lahjakkuus tuli silti parhaiten esiin raviponina :)

Savanna oli myös helppo kuljettaa. Se meni koppiin aina ensi yrittämällä ja perutti seltä hienosti pois. Se kulki hyvin niin kopissa yksin kuin kaksin, hevosautossa jne. Kengittäminen, hampaiden raspaus ja rokottaminenkin sujuivat Savannan kanssa hienosti. Kisapaikoilla Savanna halusi aina nähdä heti kaiken ja kerralla, mutta kunhan se sai vähän aikaa katsella ympärilleen uusissa paikoissa se rauhoittui kyllä.

Savannan sydän oli täyttä kultaa. Se todella teki kaikkensa tuttujen ihmisten vuoksi, vaikka vähän veijarimainen se olikin :) Vanhana mammana se tosin ulkoili tallin pihapiirissä iltaisin vapaana kun hevoset oli liikutettu jne. Usein se kuitenkin pysytteli ihmisten lähellä ja tutki mitä ihmiset puuhastelivat.

Sukutaulu

  i.

Deling Quezacotl

rnkrjv 105cm shet ori
2.22,6 - m3.04,3, vs. 2.140ve
  ii.
Dollar's Gangaroo

trtkrjv 97cm shet ori
  iii.
Bandit Rasco
shet ori
  iie.
Metsälän Annie
mkrjv 95cm shet tamma
  ie.
H.C. Butterfly

mkrjv 103cm shet tamma
  iei.
Seurra's Blacky
shet ori
  iee.
Rose
rn 100cm shet tamma
  e.

Shandi DNG

tprn 106cm shet tamma
  ei.
Shadow DNG

prn 104cm shet ori
  eii.
Jon Julian DNG
shet ori
  eie.
Ingrid DNG
shet tamma
  ee.
Joliette DNG

mrn 101cm shet tamma
  eei.
Joy Joy DNG
shet ori
  eee.
Isabella S
shet tamma

Sukuselvitys

Savanna on ehdottomasti perinyt osan luonteestaan ja tempperamentistaan isältään, Deling Quzacotlilta. "Kosla" nimellä tunnettu ori oli varsin kiusanhenkinen ja vauhdikas tapaus. Itse muistan ihailleeni sitä vuonna 2004 ja se olikin ihka ensimmäisiä raviponeja joihin tutustuin kun tätä ravipuolta aloin virtuaalimaailmassa harrastamaan.
Koslan ennätys - 2.22,6 oli aikoinaan todella kovaa luokkaa. Ori on startannut myös montéa ja monté-ennätys on m3.04,3. Rahaa Kosla toi 15:ta startistaan 2.140virtuaalieuroa. Orin statistiikka on 15: 1-1-2.
Kosla oli myös todella komea ja raamikas ori. Väriltään se oli ihastuttava ruunikonkirjava. Kosla pärjäsi myös NJ-näyttelyissä. Orin paras tulos on ehdottomasti BIS1! ;) (LKV1 & MVA-SERT) Lisäksi ori on ollut kaksi kertaa LKV3 ja silä on siis kaksi irtoSERTiä.

Koslalla on yhteensä seitsemän jälkeläistä, joista yksi on oma kasvattini. Koslan jälkeläiset ovat keskitasoa, mutta yleisessä tiedossa joillakin ovat varmasti N'Joy tytöt, eli Titiya, Wennie sekä Shavann.

Savannan isänsiä, Dollar's Gangaroo, (sivut poistettu) on minulle tuntemattomampi poni. Oli oli tummanruunikonkirjava ja muistaakseni ei koskaan kilpaillut. Muutama jälkeläinen sillä oli ja hurmaava hulmu tukka :)

Savannan isänisä Bandit Rasco (sivut poistettu) on myöskin minulle täysin tuntematon poni. Samoin Savannan suku tästä eteenpäin.

Savannan isänemä, Metsälän Annie, oli hurmaava tapaus :) Anni varsoi kuudesti elämänsä aikana ja oli ratsu- sekä ajokoulutettu. Annin isänisä (eli Savannan ieii.) on mainitsemisen arvoinen Conna Snapjack!! Tästä oriista olen aina haaveillut ponia, ja nyt sen sitte löysin sattumalta kun tutkin Savannan sukua tarkemmin. "Konna" on Liinun Virtuaalitallilla vaikuttanut upea ruunikko pienikokoinen shetlanninponiori, josta pidän kovasti. Valitettavasti oriin sivut on tosin poistettu Liinun Virtuaalitallin lopetettua.

Savannan isänemä H.C. Butterfly oli mustankirjava shetlanninponitamma. Sekin varsoi muutaman kerran muttei koskaan kilpaillut. Butterflyn isä Seurra's Blacky on minulle täysin tuntematon, mutta nimestä päätellen ori voisi olla musta :) Butterflyn emä, Rose, oli suloinen ruunikkotamma. Rose oli sekä ratsu- että ajokoulutettu ja kilpailikin kerran elämässään voittaen luokkansa :) Rose varsoi viisi kertaa. Rose oli evm- sukuinen.

Savannan emä, Shandi DNG oli evm-sukuinen poni jonka Monni (N'Joy Trotters) osti siitoskäyttöön Ruotsista. Tamma oli kilpaillut Ruotsissa juosten ennätyksekseen 2.24,8a ja tienasi 12 5237virtuaalikruunua, mutta Suomessa Shandi ei ikinä startannut. Shandilla on ainakin neljä jälkeläistä: sivujen kolme + Savanna, mutta Shandilla voi olla enemmänkin jälkeläisiä ;)

Jälkikasvu

t. Rosmariini P (s. 22.3.2005) i. Suzy's Flying Spiderman
enn. 2.19,7a - vs. 5 620ve, RL II / 75p

o. Rauhanrikkoja P (s. 25.5.2005) i. Suzy's Flying Spiderman
enn. 3.15,7 - vs. 35ve, saavutukset NJ:ssä: 2 x LKV1, MVA-SERT, BIS1

o. Narrilaivan Pönthiittinen (s. 1.3.2006) i. Ryysyrannan Menninkäinen
enn. 2.13,8 - vs. 8 665ve, KTK III

t. Butterfly Effect (s. 3.8.2006) i. Cornflower's Dino Jr
enn. 2.53,9a - vs. 24ve

t. Freak Show (s. 22.11.2006) i. Ryysyrannan Tulinen
enn. 2.11,3 - vs. 20 385ve, SHLA-A

t. Narrilaivan Loving (s. 8.10.2007) i. Ryysyrannan Menninkäinen
enn. 2.59,0a - vs. 1 230ve

Kilpamenestys

RAVITULOKSET VUODELTA 2005: stat: 17: 1-3-1 (5), enn. 2.37,5a - 2.23,4, vs. 2 625ve
VRER 05.04. - Piquant Trotters - Ryhmäajo A-poneille 1100m - sija: 10/12 (2.46,7x)
VRER 12.04. - N'Joy Trotters - Tasoitusajo A-poneille 1100m - sija: 9/16 (2.57,8x)
VRER 13.04. - Fay Trotters - Tasoitusajo A-poneille 1100m - sija: 2/16 (2.36,3ly) 350ve
VRER 20.04. - Loren - Ryhmäajo A-poneille 1200m - sija: 6/12 (2.45,9ly)
VRER 23.04. - N'Joy Trotters - Tasoitusajo A-poneille 1100m - sija: 4/16 (3.15,7) 75ve

VRER 01.07. - Caterwood - Tasoitusajo A-poneille 1100m - sija: 10/14 (2.34,8)
VRER 3.07. - Calvaron Ravitalli - Tasoitusajo A-poneille 1100m - HLL
VRER 04.07. - Yt Rinkeli - Tasoitusajo A-poneille 1100m - sija: 2/16 (2.46,7) 200ve
VRER 15.07. - Shiroi Yuki - Tasoitusajo A-poneille 1100m - sija: 2/16 (2,42,7ly) 400ve
VRER 23.07. - Calvaron Ravitalli - Tasoitusajo A-poneille 1100m - sija: 5/16 (2.49,2ly) 50ve

16.08. - Kuusiniemen Ravirata - Tasoitusajo A-poneille 1100m - sija: 5/16 (2.23,4ly) 50ve

VVJ 28-30.11. - Taikakuun kartano - VVJ-cup, avoin poniparivaljakko - sija: 4/12

02.12. - The Wee Hours - Ravit, ryhmäajo A-poneille 1100m "Pikkutonttulähtö" - sija: 6/7 (2.37,5a)
VRER12.12. - Ravirata Ajaton - Ryhmäajo A-poneille 1100m - sija: 4/9 (2.38,9ly) 150ve
19.12. - Raviveto - Tasoitusajo A-poneille 1100m - sija: 3/11 (2.38,6) 295ve
21.12. - Raviveto - Tasoitusajo A-poneille 1600m - sija: 9/10 (2.30,4)
23.12. - Ravirata Hiitti - Ryhmäajo A-poneille 1100m - sija: 1/4! (2.34,0ly) 1075ve

RAVITULOKSET VUODELTA 2006: stat: 39: 2-5-1 (8), enm. 2.41,4a - 2.20,7, vs. 3 425ve
VRER 18.02. Loren - Tas.ajo A-poneille 1100m - sija: 4/16 (3.36,8ly) 200ve
VRER 20.02. Ravitalli Railot - Ryhmäajo A-poneille 1100m - HLL
VRER 21.02. Loren - Tas.ajo A-poneille 1100m - sija: 2/8 (3.04,2ly) 400ve
VRER 24.02. Loren - Tas.ajo A-poneille 1100m - sija: 5/12 (3.00,5ly) 100ve
25.02. Ionic - Ryhmäajo A-poneille 1100m - sija: 5/6 (3.04,0aly) 120ve
VRER 28.02. Minnantila - Tas.ajo A-poneille 1100m "Minnantilan Shettis Helmikuu 06" - sija: 11/16 (2.38.8ly)

VRER 04.03. Dauphine Riders - Tas.ajo shetlanninponeille 1100m, p. 3.00,0 + 20m/4s. pt. 100m - HPL
VRER 06.03. Ravirata Ajaton - Tas.ajo A-poneille 1600m - sija: 7/14 (2.33,9lyx)
VRER 07.03. Ravitalli Railot - Tas.ajo A-poneille 1100m, enn. alle 2.40,0 - sija: 9/12 (2.32,4xx)
VRER 10.03. Whelmen - Ryhmäajo A-poneille 1100m - sija: 11/12 (2.52,0aly)
VRER 11.03. Whelmen - Ryhmäajo A-poneille 1100m - sija: 12/12 (2.30,9aly)
VRER 12.03. Whelmen - Ryhmäajo A-poneille 1100m - sija: 5/12 (2.41,0aly) 50ve
VRER 15.03. Ravirata Ajaton - Tas.ajo A-poneille 1100m - sija: 9/15 (2.29,3ly)
VRER 18.03. Loren - Tas.ajo A-poneille 1100m - sija: 14/16 (3.37,5ly)
VRER 19.03. Whelmen - Ryhmälähtö A-poneille 1100m - sija: 3/12 (2.37,9aly) 200ve
VRER 24.03 Monnin Ravitalli - Tas.ajo A-poneille 1100m - sija: 13/16 (2.47,4)
VRER 28.03. Rr Ajaton - Ryhmälähtö A-poneille 1100m, alle 2.45,1 - sija: 1/8! (2.30,2aly) 600ve
30.03. Loren - Tas.ajo A-poneille 1100m - sija: 1/2! (2.46,7ly)

VRER 05.05. Ravirata Ajaton - Tas.ajo A-poneille 1100m, avoin - sija 5/16 (2.35,8ly) + 80ve
VRER 11.05. Blue Jay Trotters - Tas.ajoA-poneille 1100m, vs yli 2000ve - sija 5/16 (2.32,5lyx) + 100ve
VRER 15.05. Ravirata Ajaton - Tas.ajo A-poneille, 1600 m, avoin - sija 12/14 (2.34,4lyxx)
VRER 26.05. Ravirata Ajaton - Tas.ajo A-poneille, 1600 m, avoin - sija 15/16 (2.28,1ly)

VRER 05.06. Loren - Tas.ajo A-ponieille 1100m, enn. omaaville - sija: 8/11 (3.06,5lyxx)
VRER 09.06. Koronjärvi - Ryhmäajo 1100m shettiksille, enn 2.22,0-2.32,0 - sija: 5/12 (2.41,5aly) 50ve
VRER 13.06. Taikakuun Talli - Tas.ajo 5-18v A-poneille 1100m - sija: 2/16 (3.31,1) 500ve
VRER 14.06. Loren - Tas.ajo A-ponieille 1100m, enn. omaaville - HLL
VRER 15.06. Monnin Ravitalli - Tas.ajo A-poneille 1200m, avoin, enn oltava - sija: 10/16 (2.35,5)
VRER 19.06. Mt Faline - Ryhmäajo A-ponitammoille 1200m, ennätys 2.45,0 tai nopeampi - HLO
VRER 25.06. Sinnesvilla LT - Tas.ajo 1100m A-ponit 2.45,0 ja nop. - sija: 2/16 (2.37,7)
VRER 30.06. Ravirata Ajaton - Tas.ajo A-poneille 1600m, avoin - sija: 9/16 (2.32,0ly)

VRER 27.08. Adora Trotters - Tas.ajo A-ponit 1100m, enn. 2.39,0 tai nop. - p. 2.34,0 ja hit. + 20m / 2sek - sija: 2/15 (2.24,0) 325ve
VRER 28.08. Apilaviidakko - Ryhmäajo A-ponitammat 1200m, enn. 2.45,0 tai nopeampi - HLO
VRER 30.08. Vergint - Tas.ajo A-ponit 1100m, enn. 2.55,0 ja nopeampi - sija: 1/16! (2.20,7ly) 400ve

VRER 08.09. Rt Ajaton - Tas.ajo 2,40 aik. ja nop. A-ponit 1600m - sija: 9/12 (2.38,5lyx)
VRER 09.09. Vergint - Tas.ajo A-ponit 1400m, 2.40,0 ja nop. - sija: 9/16 (2.26,1ly)

VRER 28.11. Sarin Pientalli - Ryh.ajo A-ponit 1100m, alle 3.00,0 aik. - sija: 9/12 (2.39,6aly)

03.12. Sarin Pientalli - Ryh.ajo A-ponit 1100m, alle 3.00,0 aikaiset - sija: 2/7 (2.45,3aly) 300ve
VRER 21.12.2006 Hakaniemi - Tas.ajo A-ponit 1100m, alle 2.50,0aik. - sija: 9/16 (3.07,8ly)

RAVITULOKSET VUODELTA 2007: stat: 28: 6-2-3 (11), enn. 2.20,5a - 2.23,3, vs. 4 220ve
21.01.2007 Taikasumun talli - Tas.ajo A-ponit 1100m, avoin ennätyksellisille - sija: 4/10 (2.54,2) 100ve
VRER 11.02.2007 Rr Silwer - Tas.ajo A-ponit 1100m - sija: 2/11 ( 2.35,0ly) 350ve
VRER 20.02.2007 Rr Pronssi - Ryh.ajo A-ponit 1600m, enn. alle 2.30,0 - sija: 10/12 (2.32,8a)
VRER 23.02.2007 Perhosvaikutus - Tas.ajo A-ponit 1600m, 9-18v - sija: 7/13 (2.24,3)

29.04. Rr Pronssi - Tas.ajo A-ponit 1600m - sija: 3/7 (2.51,5lyxx) 150ve

01.05. Rt Cerisier - Ryh.ajo alle 2.40,0 aik. A-poneille 1100m - sija: 7/11 (2.31,8aly)
05.05. Rt Dreamfield - Ryh.ajo A-ponit 1600m, avoin - sija: 8/9 (2.38,1alyx)
VRER 05.05. Mtt Faline - Tas.ajo 13-18v A-ponit, 1400m - sija: 1/7! (2.35,2) 650ve
15.05. Narrilaivan Ravitalli - Ryh.ajo A-ponit 1600m, vs. yli 4.000ve - sija: 3/3 (2.28,4a) 60ve
15.05. Vilahdus - Tas.ajo A-ponit 1600m, enn. oltava - HLL
16.05. Koronjärvi - Tas.ajo A-ponit 1100m, p. 2.45,0 + 20m/5s - sija: 1/9! (2.24,0ly) 200ve + loimi
VRER 18.05. Mtt Faline - Tas.ajo 13-18v A-ponit 1400m, enn oltava - sija: 1/7! (2.23,4) 650ve
VRER 20.05. Starberry - Tas.ajo yli 10v A-poneille 1100m - sija: 11/12 (2.28,4)
20.05. Narrilaivan Ravitalli - Ryh.ajo A-ponit 1100m, vs. yli 3.500ve - sija: 1/5! (2.21,2a) 220ve
20.05. Vilahdus - Tas.ajo A-poneille 1600m - sija: 5/9 (2.36,7aly) 300ve
VRER 22.05. Rt Ajaton - Tas.ajo A-poneille 1100m, avoin - sija: 5/14 (2.30,2lyx) 80ve
VRER 25.05. Rr Pronssi - Tas.ajo A-poneille 1600m, enn. alle 2.49,9 - sija: 11/16 (2.46,3ly)

VRER 05.06. Narrilaivan - Ryh.ajo A-poneille 1100m, enn. alle 2.25,0 - sija: 3/7 (2.20,5a) 350ve
VRER 08.06. Rr Pronssi - Tas.ajo A-ponit 1100m, alle 100st ja ei enn. - sija: 6/16 (3.04,4lyx) 50ve
10.06. Narrilaivan - Tas.ajo A-ponit 1100m - sija: 10/13 (2.42,3)
VRER 12.06. Strawberry - Tas.ajo 1100m, yli 10v - sija: 7/13 (2.25,2xx)
VRER 13.06. Mtt Faline - Tas.ajo 1100m, 9v ja vanh. tammat, enn. oltava - sija: 3/7 (2.32,9) 250ve
VRER 15.06. Savitaival & Kotikunnas - Ryh.ajo 1600m, 8-18v - sija: 7/10 (2.38,0)
VRER 16.06. Narrilaivan - Ryh.ajo 1100m, enn. alle 2.30,0 - sija: 4/9 (2.26,9aly x) 30ve
VRER 19.06. Mtt Faline - Ryh.ajo 1100m, 9v ja vanh. tammat, enn. oltava - sija: 1/8! (2.29,3a) 650ve
20.06. Narrilaivan - Tas.ajo 1100m, avoin kaikille - sija: 4/13 (2.36,7x) 50ve

VRER 02.07. Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m, yli 30st - sija: 3/7 (2.34,4a) 100ve
VRER 04.07. Rt Ajaton - Tas.ajo 1100m, 2.20,0-2.40,0-aik. - sija: 11/14 (2.33,3ly)

LAATUARVOSTELUT:
Savanna ilmoitettiin Virtuaaliseen jälkeläisarvosteluun toukokuussa 2006:
- Jälkeläiset :: 15p.
- Jälkeläisten kilpailumenestys :: 0p.
- Jälkeläisten muut saavutukset :: 0p.
- Jälkeläisten sivujen kokonaisuus :: 10p.
- Jälkeläisten rakenne :: 7p.
- Jälkeläisten suku :: 6p.
Yhteensä 38p. Ei palkintoa

Savanna ilmoitettiin elokuussa 2007 järjestettyyn YLA:n laatuarvosteluun.
Savanna palkittiin YLA 2 palkinnolla 112 pisteellä.
"Rakennekuvan puuttuessa rakennepisteet jäivät alhaisiksi, mutta kilpailutulokset ja kattava luonne kompensoivat."

Savanna ilmoitettiin syyskuussa 2007 järjestettyyn RHPL:n laatuarvosteluun.
Savanna palkittiin RL I palkinnolla 87 pisteellä.
- Hyvä rotu- ja sukupuolileima
- Hyvän tyyppinen, mukavasti asettunut lihaksisto
- Hyvä asentoiset jalat, hyvät kaviot
- Pää on sopusuhtainen, kaunis ja ilmeikäs
- Ravi eteenpäin pyrkivä, muttei ojentava +1

Savanna osallistui elokuussa 2008 järjestettyyn VSHET:n laatuarvosteluun.
Savanna palkitiin SHLA-A palkinnolla 112,5 pisteellä.
((5-4-1-5-5) 40 + 15 + 2,5 + 40 + 15 = 112,5)
" Hyvät käyttö- & jälkeläispisteet"

Ulkoasu © M Layouts, muutokset Shavo
All rights reserved. Kaikki oikeudet pidätetään.