Wilperi

syntynyt 1.9.2009 - kuollut 27.12.2015

Perustiedot

nimi: Wilperi kasvattaja: Antti J. Nimi keksitty!
rekisterinumero: VH13-017-0368 entinen omistaja: Lokki VRL-01530
syntymäaika: 1.9.2009 omistaja: Shavo VRL-00007
rotu: shetlanninponi statistiikka: 172: 23-12-25 (60)
YLA: 172: 23-12-25-18 (78)
sukupuoli: ori ennätykset: 2.17,6a - 2.23,3 - m.2.37,1
säkäkorkeus: 100cm voittosumma: 7 025ve
väri: tummanrautias, ei merkkejä voitto- & toto %: 13%, 35%
muuta: Ryysyrannan Menninkäinen muistoajo 3. 2012
Narrilaivan Jäätöpöttäjäkuningas/kuningatar- lähtö 4. 2013
YLA 2 / 110p toukokuussa 2013
VRER- Ponivalio (665p)

Luonnekuvaus ja muuta

Vilin entinen omistaja Lokki oli ostanut oriin 18.4.2010 kolme vuotiaana suoraan Vilin kasvattajalta, eikä oriin tarvinut kauaa myynnissä olla kun se jo matkasikin meille 22.4.2010. Ori oli jo ajolle opetettu ja jonkin verran ajettu, joten pystyimme starttaamaan sen kanssa jo heti kesällä.

Vili on tehnyt hienon raviuran, mutta suurkilpailut ovat siltä jääneet valitettavasti väliin. Vili on kuin viini eli parantunut vain vanhetessaan. Se on juossut jo reilut 170 poniravistarttia ja sen jalat ovat edelleen moitteettomassa kunnossa! Lisäksi orin työmotivaatio on suuri: kun se kuulee sanan "ajolenkille?" se ravaa tarhan portille korvat hörössä. Orilla on suuri voitontahto ja se on aina hyväntuulinen raviradalla.

Vili on luonteeltaan oikea halinalle. Sillä on meidän tallin lapset opetelleet niin ajon kuin montératsastuksenkin alkeita. Vaikka olisi tammoja keväällä vieressä ei ori ala äijäilemään ja jos alkaa - pieni muistutus palauttaa orin taas maan pinnalle. Tallissa Vili on hiljainen ja mukava asukki. Aamuisin sen karsinasta kuuluu kohtelias matala hörähdys aamutallin tekijälle. Se odottaa kiltisti kun aamuruoat laitetaan ruokakuppiin, ja tulee vasta sitten kipolle. Se seisoo myös nätisti aloillaan riimua laittaessa ja tulee ulos karsinasta vasta kun saa siihen luvan. Taluttaessa Vili seuraa perässä kuin koiranpentu. Keväisin se voi vähän hörähdellä tammoille ja jäädä haaveilemaan niistä, mutta kun vähän köhäisee ja nykäisee riimunnarusta Vili herää ja seuraa taas. Hoitotoimenpiteet sujuvat Vilin kanssa hienosti. Se ei ole koskaan meillä ollessaan purrut tai potkaissut ketään. Harjausta ori rakastaa ja se seisoisi paijattavana tuntikausia jos joku sitä viitsisi harjata. Kavioiden nosto ja kengitys sujuvat hienosti. Myös eläinlääkäri saa tehdä rokotukset ja hampaiden raspaukset rauhassa. Röntgeneitäkin otettaessa ei koskaan ole tarvinut rauhoittavia pistää, kun tuttu eläinlääkäri on aina luottanut, ettei Vili alka siinäkään mitään häsläämään. Valjastaessa Vili voi siirrellä painoaan puolelta toiselle ja kuopaista pari kertaa etujalalla hiljaisesti samalla hirnahtaen, kuin kysyen "eikös mentäisi jo?!" Mutta heti kun tulee paikalle takaisin se seisoo kuin tatti. Suitset, suojien laitto ja jalkojen pintelöinti - mikään ei tuota Vilin kanssa ongelmia. Suihkussa eli pesulla käyntikin on Vilille niin tuttua puuhaa. Se vain nauttii viileistä pesuista keväisin.

Tarhassa Vili on edelleen leikkisä ja energinen. Se leikittää nuorempia varsoja ja pitää ne kurissa. Vanhemmille oreille se ei isottele vaan tulee niiden kanssa hyvin toimeen. Vili on todella kiltti - pysyy aidoissa vaikkei sähköä olisikaan :)

Ajaessa Vili on reipas ja eteenpäinpyrkivä. Kuitenkin todella hyväsuinen ja tekee juuri mitä siltä pyydetään. Joskus se voi vähän olla ohjalla, mutta vähänkin reilumpi pidäte ja ori on taas kuulolla. Vili on todella maastovarma, onhan se nuoresta pitäen ravaillut pitkin maita ja mantuja. Se ei säiky tuulisillakaan keleillä ja lähtee lenkille pirteänä säällä kuin säällä. Silloin huomaa heti että joku on pielessä jos Vilillä on korvat lurpassa eikä ravi maistu.

Raviradoillakin Vili käyttäytyy asiallisesti. Se katselee katoksestaan uteliaasti ohi viliseviä hevosia, poneja ja ihmisiä. Se on aina hyväntuulinen ollessaan radalla. Vilillä on hyvä kilpailupää ja se antaa aina kaikkensa radalla.

Ratsuksikin Vili opetettiin nelivuotiaana. Laukkavedot, montétreenit sekä este- ja kouluratsastus kuuluvat tiiviisti oriin valmennusohjelmaan. Vili on myös startannut montéssa vaihtelevalla menestyksellä. Maastossa Vili on oikein mukava ratsu. Se kun ei koskaan lähde käsistä tai pukittele. Koulukiemuratkin onnistuvat aina heC- tasolle asti ja ratana Vili on hypännyt 50cm. Yksittäisenä se on ylittäny ratsastajan kanssa peräti 70cm okserin. Esteratsastuskin on kovasti Vilin mieleen, joten kun ikäraja tulee täyteen poniravilähtöihin niin Vilistä tulisi varmasti jollekin hyvä esteratsu.. :)

Sukutaulu

i. Saartolan Wilperi
trt shet 101cm
s. 1993, FI
2.33,7a, evm
ii. Saartolan Winher
rt shet 102cm
s. 1989, FI
2.44,7, evm
iii. Wonka v.d. Mounstraut
m shet 99cm
s. 1981, NL
evm
iie. Marine
vrt shet 103cm
s. 1985, SE
evm
ie. Saartolan Winha
m shet 104cm
s. 1989, FI
2.56,7, evm
iei. Ramadask Moonwalker
trn shet 107cm
s. 1986, SE
2.21,8, evm
iee. Ellin Winda
m shet 105cm
s. 1982 FI
evm
e. Vähäinen Sorja
rt shet 98cm
s. 1996, FI
2.31,0a, evm
ei. Eksvuldi
rt shet 103cm
s. 1991, SE
2.07,8a, evm
eii. Ekvikers Sam
trt shet 103cm
s. 1987, SE
2.07,8a, evm
eie. Lilla Epps
m shet 99cm
s. 1981, SE
3.12,7, evm
ee. Errold
trt shet 96cm
s. 1991, SE
evm
eei. Emeraldi
m shet 101cm
s. 1984, FI
evm
eee. Amandala IV
vrt shet 1979, SE
evm

Sukuselvitys

isä: Saartolan Wilperi
Saartolan Wilperi on tummanrautias 101cm korkea shetlanninponiori. Ori syntyi Suomessa vuonna 1993 ja se sai astutusluvat jo kolme vuotiaana. Ori hyväksyttiin kantakirjaan viisi vuotiaana. Saartolan Wilperi on hyvän shetlanninponityypin omaava ja sillä on rodun omaiset liikkeet. Ori kilpaili poniraveissakin aina seitsemän vuotiaaksi asti, kunnes se loukkaantui pahoin astutustapaturmassa. Se ei enää kilparatoja nähnyt vaan siirtyi omistajansa tyttären kouluratsuksi. Orina se pysyi tosin edelleen. Hyväluontoisena orina se kiersi kouluratsastuskilpailuja hyvällä menestyksellä. Orin ennätykseksi kilparadoilta jäi 2.33,7a. Statistiikka oli 28: 4-10-2 ja voittosumma 760ve. Ori on kierrellyt myös rotunäyttelyitä palkintopöytiä tyhjentäen. Oriilla on muutama kantakirjattu tammajälkeläinen, ja kaksi sen orijälkeläisistä on siitoskäyttöön hyväksyttyjä.

isänsiä: Saartolan Winher
Saartolan Winher syntyi Suomessa Saartolan hevostilalla vuonna 1989. Ori oli kaunis rautias tähtipää ja korkeutta sillä oli 102cm. Ori ehti kilpailla raveissa 10 kertaa totosijoin 3-2-1 ja voittosummaksi kertyi 430ve. Ori menehtyi kuitenkin vuonna 1993 ähkyyn. Se ehti jättää kolme jälkeläiset: Saartolan Wilperin, (meidän Vilin isä) Saartolan Windy (kantakirjattu raviponitamma) sekä Saartolan Wilhelm. (ratsastuskoulussa työskentelevä luottoruuna) Winher itse oli kantakirjattu viisi vuotis keväänään ja oli saanut astutusluvat jo kolmivuotiaana.

isänisänisä: Wonka v.d. Mounstraut Wonka oli musta shetlanninponiori jolta korkeutta löytyi 99cm. Ori syntyi Alankomaissa ja se myytiin nelivuotiaana Ruotsiin siitosoriiksi kun se oli ensin hyväksytty jalostukseen Alankomaissa. Ruotsissa ori vaikutti aina vuoteen 1990 asti, kunnes se myytiin Tanskaan siitosoriiksi. Wonka on jättänyt monia hienoja jälkeläisiä ja pärjännyt myös itse näyttelykehissä, joskin sen jälkeläiset ovat isäoriaan kuuluisampia. Wonka menehtyi v. 2000 kaviokuumeeseen.

isänisänemä: Marine
Marine syntyi Ruotsissa 1985. Tamma oli hyvin vaaleanrautias ja sillä oli päässään suuri läsi. Korkeutta tammalla oli 103cm. Marine myytiin Suomeen kantavana oriista Wonka keväällä 1989. Tamma jatkoi siitostammana saaden yhteensä seitsemän varsaa.

isänemä: Saartolan Winha
Saartolan Winha oli musta 104cm korkea shetlanninponitamma joka syntyi vuonna 1989. Kun poniravit alkoivat rantautua Suomeen tamma aloitti kilpauransa tehtyään ensin muutaman varsan Saartolan hevostilalla. Tamma kilpaili statistiikalla 12: 0-3-6, voittosummanaan 128ve. Tamma kantakirjattiin 12 vuotiaana ja se palkittiin myös myöhemmin hyvistä jälkeläisistään. Winha menehtyi vuonna 2011 kaviokuumeeseen.

isänemänisä: Ramadask Moonwalker
Moonwalker oli tummanruunikko tähtipää shetlanninponiori, jolla korkeutta oli tasan 107cm. Ori oli oikea näyttelytähti ja hurmasi kaikki tuuhealla harjallaan ja upealla olemuksellaan. Oriin olemusta, "presenceä" ylistivät kaikki sitä arvioineet tuomarit. Oria käytettiin näyttelyissä aina Tanskaa ja Alankomaita asti. Myös Suomessakin ori kävi näyttäytymässä. Oria myös lainattiin ulkomaille ja se astui mm. Norjassa, Tanskassa, Alankomaissa ja Belgiassa. Myös Suomessa se vietti yhden kesän, jolloin Vilin isänemä Winha sai alkunsa.
Ori kilpaili myös poniraveissa statistiikalla 53: 13-8-11! Orin ennätys 2.21,8 oli maan parhaimmistoa 1990- luvulla. Orin voittosumma oli 2056ve. Ori oli hyväksytty jalostukseen kaikissa maissa joissa se asui ja se palkittiin useasti hyvistä jälkeläisistään.
Ori syntyi Ruotsissa vuonna 1986 ja kuoli vanhuuteen vuonna 2012 synnyin tilallaan Ruotsissa. isänemänemä: Ellin Winda
Ellin Winda oli Saartolan hevostilan ensimmäinen siitostamma. Tamma oli tavallisia tammoja parempi - sen suvusta löytyi Englannista kotoisin olevia näyttelytähtiä ja tamma itsekin kierteli poninäyttelyitä ruusukkeita haalien. Tamma kantakirjattiin ja se on myös jälkeläisistään palkittu. Tammalle käytettiin vain hyviä oria - mukaan lukien Vilin isänemänisä Ramadask Moonwalker.
Ellin Winda ei elämänsä aikana juuri muuta tehnyt kun kierrellyt näyttelyitä ja varsonut. Kuntoa pidettiin yllä ajolla ja ratsastaen, jossa tamma toimi moitteettomasti. Ellin Winda varsoi elämänsä aikana yhteensä 9 kertaa! Se tiinehtyi aina kun sillä haluttiin varsa teettää, ja se sai aina terveitä ja kauniita varsoja.
Tamma syntyi Suomessa vuonna 1982 ja kuoli vuonna 2007 vanhuuden vaivoihin.

emä: Vähäinen Sorja
Vilin emä, Vähäinen Sorja, oli rautias 98cm korkea tamma. Tamma kilpaili raveissa statistiikalla 33: 3-8-4 ja siirtyi sitten siitokseen. Tamma palkittiin muutaman kerran näyttelyissä II- palkinnolla, ja erityisesti sen ravia kehuttiin. Tamma sai yhteensä neljä varsaa, kunnes menehtyi ähkyyn vuonna 2011. Sorjan ennätys ravikilpailuissa oli 2.31,0a.

emänisä: Eksvuldi
Eksvuldi oli 90- ja 00- luvun raviponitähti Ruotsissa. Se syntyi vuonna 1991 ja jo vuonna 1994 se näytteli takakavioitaan muutamaa vuotta vanhemmille kilpakumppaneilleen. 2.20 rajan se alitti jo viisivuotiaana ja ennätyksensä 2.07,8a se juoksi 13 vuotiaana voittaen silloiset Ruotsin kärkiponit suuremmassa ponilähdössä. Orin huima statistiikka 184: 40-22-66 ja voittosumma 11 890ve kertonevat, että kyseessä oli normaalia parempi raviponi! Ori kilpaili 18 vuotiaaksi saakka voittaen useita suurlähtöjä. Kilpailukausiensa ohessa se toimi siitosorina. Orin palkittiin III- palkinnolla, mutta hyvän ravinsa, upean luonteensa ja voiton tahtonsa ansiosta sitä käytettiin erityisesti vanhemmalla iällä melko paljon siitoksessa. Eksvuldi menehtyi 23 vuotiaana vuonna 2013 kun astutuksessa ollut tamma potkaisi siltä jalan poikki. Muutoin se eli koko elämänsä terveenä vaikka takana oli hurja raviura!

emänisänisä: Ekvikers Sam
Sam syntyi Ruotsissa vuonna 1987. Vuonna 1992 se aloitti kilpauransa ja lopetti vasta vuonna 2004 17 vuoden ikäisenä. orin statistiikka 122: 38-17-27 ja voittosumma 9 608ve kertovat pitkästä ja hyvästä raviurasta. Ori kilpaili suurkilpailuissa - kuten poikansa Eksvuldikin. Ori pärjäsi myös näyttelyissä. Ori menehtyi vuonna 2011 ähkyyn. Sitä ennen ori eli tervettä ja hyvää elämää, ja vaikka takana oli pitkä raviura ei sen jaloissa ollut suurempia muutoksia.

emänisänemä: Lilla Epps
Tämä 99cm korkea musta shetlanninponitamma varsoi kahdesti: toinen sen varsoista, vuonna 1987 syntynyt Ekstrakan myytiin ratsastuskouluun jossa vanha ruuna elelee yhä eläkepäiviään viettäen. Toinen varsa, vuonna 1991 syntynyt Eksvuldi muuttikin virtuaali-Ruotsin raviponiurheilun historiaa! Lilla Epps itse kilpaili kymmenen kertaa totosijoin 0-2-1. Kun perheen lapset kyllästyivät poniin perheen äiti alkoi harrastaa sillä valjakkoajoa. Ennätykseksi jäi 3.12,7. Valjakkoajossa tamma toimikin sitten hyvin ja muutamia voittojakin valjakolle tuli. Lilla Epps ei koskaan näyttelyissä käynyt.

emänemä: Errold
Errold syntyi Ruotsissa vuonna 1991 ratsastuskoululla. Se myytiin Suomeen vuonna 1995 ollessaan kantavana raviponitähti Eksvuldista. Errold varsoi vielä tämän jälkeen kerran, kunnes se myytiin ratsastuskoululle tuntiponiksi. Siellä tamma työskentelee edelleen korvat hörössä esteitä hypellen. Poni on kilpaillutkin ratsastuskoulun oppilaiden kanssa ja menestystäkin tulee silloin tällöin.

emänemänisä: Emeraldi
Musta shetlanninponiori, joka oli 101cm korkea. Ori syntyi Suomessa vuonna 1984 mutta se ostettiin Ruotsiin kaksi vuotiaana. Orista tuli oman kylänsä tähti - ori nimittäin pärjäsi näyttelyissä ja jätti hyviä jälkeläisiä. Ori menehtyi vuonna 2010 kaviokuumeeseen.

emänemänemä: Amandala IV
Amandala IV oli vuonna 1979 syntynyt vaaleanrautias shetlanninponitamma. Amandala syntyi Ruotsissa. Amandala asui koko elämänsä samalla ratsastuskoululla varsoen viisi kertaa. Amandala itse ei koskaan käynyt näyttelyissä, mutta muutama sen varsoista kävi ja pärjäsikin niissä.

Jälkikasvu

o. Toy's Farlig Walter (s. 1.5.2012) e. Solros Dröm
t. Narrilaivan Tilda (s. 17.4.2013) e. Layra v.d. Troschield
o. Narrilaivan Wompatti (s. 10.5.2013) e. Frenzy v.d. Bjeevmk

Kilpamenestys

3-VUOTISKAUSI: stat: 23: 3-1-2 (6), enn. 3.17,2a - 3.09,3, vs. 1 050ve
29.04.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 5/11 (3.19,4x) 10ve
30.04.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 4/11 (3.17,8x) 20ve
05.07.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 5/10 (3.22,7x) 10ve
07.07.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 7/10 (3.17,3)
10.07.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 5/10 (3.17,3x) 10ve
13.07.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 4/10 (3.18,0x) 20ve
16.07.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 3/10 (3.17,0) 30ve
27.07.10 Vaski - Tas.ajo 1100m - sija: 4/11 (3.20,6x) 60ve
30.07.10 KK Huoleton - Ryh.ajo 1100m - sija: 7/7 (3.21,6)
03.08.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - HLL
06.08.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 2/14 (3.13,1) 50ve
06.08.10 KK Life - Ryh.ajo 1100m - HPL
08.08.10 Demon Trotters - Tas.ajo 1100m - HLL
09.08.10 Demon Trotters - Tas.ajo 1100m - sija: 9/16 (3.16,7)
09.08.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 4/14 (3.11,7) 20ve
10.08.10 Demon Trotters - Tas.ajo 1100m - sija: 10/16 (3.19,3 x)
11.08.10 Demon Trotters - Tas.ajo 1100m - sija: 1/16! (3.14,2) 300ve
12.08.10 Demon Trotters - Tas.ajo 1100m - sija: 3/16 (3.15,8) 100ve
12.08.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 4/14 (3.09,3) 20ve
05.08.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 4/14 (3.10,7) 20ve
26.08.10 KK Huoleton - Ryh.ajo 1100m - sija: 1/11! (3.19,0a) 200ve
29.08.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 10/14 (3.15,6x)
31.08.10 KK Life - Ryh.ajo 1100m - sija: 1/6! (3.17,2a) 180ve

4-VUOTISKAUSI: stat: 9: 1-1-0 (2), enn. 2.58,3a - 3.11,0, vs. 290ve
03.09.10 KK Life - Ryh.ajo 1100m - HML (3.17,9)
05.09.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 8/11 (3.19,3x)
11.09.10 Pirunmarja - Ryh.ajo 2100m - sija: 2/12 (3.06,2axx) 150ve
11.09.10 Narrilaivan - Ryh.ajo 1100m - sija: 10/11 (3.18,8ax)
14.09.10 Pirunmarja - Ryh.ajo 2100m - sija: 6/8 (2.58,3axx)
17.09.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 4/11 (3.17,7x) 20ve
23.09.10 Narrilaivan - Ryh.ajo 1100m - sija: 8/11 (3.15,7a)
28.09.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 1/11! (3.11,0) 100ve
29.09.10 Speedway - Ryh.ajo 1100m - sija: 4/12 (3.12,9a) 20ve

5-VUOTISKAUSI: stat: 28: 3-1-3 (7), enn. 2.45,6a - 2.49,2, vs. 830ve
01.10.10 Speedway - Ryh.ajo 1100m - sija: 5/11 (3.11,5a) 10ve
01.10.10 Pirunmarja - Ryh.ajo 2100m - sija: 9/10 (3.11,6a)
01.10.10 Festival Trotters - Tas.ajo 1100m - sija: 12/14 (epäreal.aika)
02.10.10 Festival Trotters - Tas.ajo 1100m - sija: 3/14 (epäreal.aika) 100ve
03.10.10 Festival Trotters - Tas.ajo 1100m - sija: 10/14 (2.56,7ly)
04.10.10 Festival Trotters - Tas.ajo 1100m - sija: 9/14 (2.51,6ly)
04.10.10 KK Huoleton - Ryh.ajo 1100m - sija: 3/8 (3.04,7aly) 100ve
05.10.10 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - sija: 1/12! (3.06,7a) 100ve
11.10.10 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - sija: 6/12 (3.05,5a) 20ve
17.10.10 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - sija: 9/12 (3.04,9a)
18.10.10 Festival Trotters - Tas.ajo 1100m - sija: 12/15 (2.57,7ly)
19.10.10 Festival Trotters - Tas.ajo 1100m - sija: 9/15 (2.51,6ly)
20.10.10 Festival Trotters - Tas.ajo 1100m - sija: 1/15! (2.56,0ly) 200ve
21.10.10 Festival Trotters - Tas.ajo 1100m - sija: 10/15 (2.49,2lyxx)
22.10.10 Festival Trotters - Tas.ajo 1100m - sija: 15/15 (2.59,6ly)
23.10.10 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - sija: 1/12! (3.03,7a) 100ve
25.10.10 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - sija: 3/12 (3.04,0a) 30ve
14.11.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 5/14 (3.10,1) 20ve
20.11.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 6/14 (3.01,0x) 20ve
26.11.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - HML (7.)
06.12.10 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - sija: 5/10 (3.00,1a) 10ve
12.12.10 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - sija: 8/10 (2.59,6a)
18.12.10 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - sija: 7/10 (2.59,4a)
23.12.10 Festival Trotters - Festivalin nuori joulukuusi 2010- karsinta, Ryh.ajo 1600m - sija: 4/12 (3.01,1aly) 20ve, finaaliin
24.12.10 Festival Trotters - Festivalin nuori joulukuusi 2010- finaali, Ryh.ajo 1600m - sija: 5/12 (2.45,6aly) 50ve
24.12.10 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - sija: 2/10 (2.58,7a) 50ve
27.12.10 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - sija: 10/10 (2.58,9a)
30.12.10 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - sija: 10/10 (2.59,0ax)

6-VUOTISKAUSI: stat: 4: 2-0-2 (4), enn. 2.53,5, vs. 300ve
14.02.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 3/14 (2.57,4x) 50ve
19.02.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 1/14! (2.56,0) 100ve
24.02.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 3/14 (2.53,5) 50ve
28.12.10 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 1/16! (2.55,0) 100ve

7-VUOTISKAUSI: stat: 4: 2-0-2 (4), enn. 2.53,5, vs. 260ve
14.02.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 3/15 (2.57,4x) 30ve
19.02.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 1/15! (2.56,0) 100ve
24.02.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 3/15 (2.53,5) 30ve
28.02.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 1/15! (2.55,0) 100ve

8-VUOTISKAUSI: stat: 21: 2-2-2 (6), enn. 2.41,0a - 2.37,1, vs. 460ve
04.03.11 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - sija: 7/9 (2.44,6a)
08.03.11 Minitoy Trotters - Tas.ajo 1100m - HYL
11.03.11 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - sija: 2/9 (2.43,1a) 50ve
12.03.11 Festival Trotters - Ryh.ajo 1609m - HLL
15.03.11 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - HLL
24.03.11 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - sija: 1/9! (2.41,0a) 100ve
28.03.11 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - sija: 3/9 (2.41,0a) 30ve
30.03.11 Pirunmarja - Ryh.ajo 1100m - HLO
01.04.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 4/8 (2.38,1) 20ve
04.04.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 6/8 (2.37,7)
08.04.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 1/8! (2.38,1) 100ve
11.04.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 2/8 (2.37,8) 50ve
15.04.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 4/8 (2.37,0) 20ve
18.04.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 3/8 (2.37,2) 50ve
20.04.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 5/8 (2.36,2)
22.04.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 4/8 (2.37,1) 20ve
24.04.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 5/8 (2.37,0x)
25.04.11 Minitoy Trotters - Tas.ajo 1100m - sija: 10/14 (2.54,7)
26.04.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 4/8 (2.37,1) 20ve
28.04.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 7/8 (2.37,8x)
30.04.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 6/8 (2.37,0x)

9-VUOTISKAUSI: stat: 23: 3-2-3 (8), enn. 2.29,6a - 2.32,2, vs. 600ve
01.05.11 Starberry - Tas.ajo 1100m - sija: 3/9 (2.36,2) 60ve
01.05.11 Brozen Trotters - Ryh.ajo 1100m - sija: 2/12 (2.33,8ax) 80ve
02.05.11 Brozen Trotters - Ryh.ajo 1100m - sija: 2/12 (2.29,6a) 80ve
03.05.11 Brozen Trotters - Ryh.ajo 1100m - sija: 12/12 (2.39,1a)
04.05.11 Brozen Trotters - Ryh.ajo 1100m - sija: 9/12 (2.36,0a ep)
05.05.11 Brozen Trotters - Ryh.ajo 1100m - sija: 4/12 (2.36,3a) 20ve
06.05.11 Brozen Trotters - Ryh.ajo 1100m - sija: 5/12 (2.31,1a) 10ve
08.05.11 Starberry - Tas.ajo 1100m - sija: 1/9! (2.35,0) 100ve
09.05.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 12/14 (2.38,8x)
16.05.11 Pirunmarja - Tas.ajo 1100m - sija: 10/13 (2.36,2)
17.05.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - HLL
21.05.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 3/9 (2.34,6) 30ve
24.05.11 Festival Trotters - Ryh.ajo 1609m - sija: 1/12! (2.33,3aly) 150ve
26.05.11 Festival Trotters - Ryh.ajo 1609m - sija: 10/12 (2.32,4alyx)
27.05.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 6/9 (2.36,9)
28.05.11 Festival Trotters - Ryh.ajo 1609m - sija: 1/12! (2.34,1aly) 150ve
30.05.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 7/10 (2.37,1)
01.06.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 10/16 (2.35,6x)
05.06.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 3/11 30ve
11.06.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 6/11 (2.32,2) 10ve
16.06.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 13/16 (2.34,5)
18.06.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 5/11 (2.33,6) 10ve
24.06.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - HLL

10-VUOTISKAUSI: stat: 5: 0-1-0 (1), enn. 2.27,7, vs. 60ve
10.07.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 7/12 (2.31,7)
14.07.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 9/10 (2.31,7x)
20.07.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 2/12 (2.28,8) 50ve
28.07.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 5/11 (2.36,7) 10ve
28.08.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 11/15 (2.27,7)

11-VUOTISKAUSI: stat: 12: 2-1-2 (5), enn. 2.24,9a - 2.30,0, vs. 405ve
03.09.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - HPL
12.09.11 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - sija: 2/12 (2.31,9a) 50ve
23.09.11 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - HPL
30.09.11 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - sija: 10/12 (2.37,0ax)
04.10.11 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - sija: 8/9 (2.31,1a)
12.10.11 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - sija: 3/9 (2.29,9a) 50ve
17.10.11 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - sija: 1/9! (2.30,7a) 100ve
19.10.11 Valtaria - Ryh.ajo 1100m - sija: 10/12 (3.02,a ep)
21.10.11 Valtaria - Ryh.ajo 1100m - sija: 7/12 (2.34,4a)
23.10.11 Valtaria - Ryh.ajo 1100m - sija: 3/12 (2.24,9a) 55ve
24.10.11 Narrilaivan - Ryh.ajo 1600m - sija: 6/9 (2.32,4a)
27.10.10 Starberry - Tas.ajo 1100m - sija: 1/11! (2.30,0) 150ve

12-VUOTISKAUSI: stat: 11: 2-0-2 (4), enn. 2.37,9a - 2.29,2, vs. 930ve
05.11.11 Kiin Kartano - Tas.ajo 1100m - sija: 6/7 (2.34,5)
06.11.11 Kiin Kartano - Tas.ajo 1100m - sija: 1/5! (2.31,0) 500ve
07.11.11 Narrilaivan - MONTÉ, Tas.ajo 1100m - sija: 3/9 (2.44,3mx) 30ve
08.11.11 Kiin Kartano - Tas.ajo 1100m - HKÄ
09.11.11 Kiin Kartano - Tas.ajo 1100m - sija: 3/6 (2.33,0) 250ve
13.11.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1600m - HLL
13.11.11 Litas Racehorses - Tas.ajo 1100m - sija: 6/10 (2.40,1ly)
15.11.11 Kiin Kartano - Tas.ajo 1100m - sija: 10/10 (2.38,7)
20.11.11 Narrilaivan - Tas.ajo 1600m - sija: 7/10 (2.29,2)
27.11.11 Litas Racehorses - Tas.ajo 1100m - sija: 1/13! (2.29,9ly) 150ve
31.11.11 Starberry - Ryh.ajo 1600m - sija: 8/11 (2.37,9a)

13-VUOTISKAUSI: stat: 16: 2-2-1 (5), enn. 2.21,3a - 2.23,3, vs. 960ve
01.03.12 Narrilaivan - Ryh.ajo 1100m - sija: 6/12 (2.25,8a ep) 10ve
12.03.12 Narrilaivan - Ryh.ajo 1100m - sija: 7/12 (2.29,2a)
17.03.12 Savitaival - Tas.ajo 1100m - sija: 2/5 (2.25,1) 50ve
18.03.12 Savitaival - Tas.ajo 1100m - HLL
19.03.12 Savitaival - Tas.ajo 1100m - sija: 5/6 (2.23,3)
21.03.12 Kiin Kartano - Tas.ajo 1100m - sija: 10/10 (2.28,6)
25.03.12 Savitaival - Tas.ajo 1100m - sija: 1/13! (2.27,0) 100ve
27.03.12 Narrilaivan - Tas.ajo 1600m - HLL
29.03.12 Starberry - Ryh.ajo 1100m - sija: 5/7 (2.21,3ax)
29.03.12 Ikirouta - Ryh.ajo 1100m - sija: 5/6 (2.25,5a)
30.03.12 Ikirouta - Ryh.ajo 1100m - sija: 5/6 (2.24,3a)
31.03.12 Ikirouta - Ryh.ajo 1100m - sija: 3/6 (2.21,3a) 100ve
10.04.12 Ikirouta - Ryh.ajo 1100m - sija: 1/12! (2.25,6a) 400ve
13.04.12 Ikirouta - Ryhajo 1100m - sija: 2/12 (2.25,7a) 300ve
15.04.12 Ikirouta - Ryh.ajo 1100m - HPL

14-VUOTISKAUSI: stat: 2: 0-1-0 (1), enn. 2.18,8a - m.2.37,1, vs. 320ve
28.06.12 Narrilaivan - Monté, Tas.ajo 1600m - sija: 4/13 (m2.37,1xx) 20ve
30.06.12 Narrilaivan - Narrilaivan Töpöttäjäkuningas 20120- lähtö, Ryh.ajo 1600m - sija: 2/5 (2.18,8a) 300ve

15-VUOTISKAUSI: stat: 5: 1-0-1 (2), enn. 2.19,6a - 2.24,5, vs. 240ve
08.07.12 Narrilaivan - Tas.ajo 1100m - sija: 6/10 (2.24,5xx)
12.07.12 Starberry - Ryh.ajo 1100m - sija: 4/11 (2.25,9a) 30ve
12.07.12 Narrilaivan - Ryhmäajo A-poneille 1100m, avoin - sija: 4/9 (2.19,6axx) 20ve
19.07.12 Narrilaivan - Ryhmäajo A-poneille 1600m, enn. 2.23,0 ja nop. - sija: 1/7! (2.18,6a) 150ve
24.07.12 Narrilaivan - Ryhmäajo A-poneille 1600m, enn. 2.23,0 ja nop. - sija: 3/8 (2.20,4a) 40ve

16-VUOTISKAUSI: stat: 4: 0-0-2 (2), enn. 2.18,7a, vs. 180ve
24.09.12 Starberry - Ryh.ajo 1100m - sija: 10/12 (2.26,9a)
15.10.12 Marike - Ryh.ajo 1100m - sija: 3/6 (2.18,7a) 30ve
17.10.12 Narrilaivan - Tasoitusajo A-poneille 1600m, 2.27,0aik. ja nop. - sija: 3/8 (2.24,0axx) 30ve
11.11.12 Narrilaivan - Ryysyrannan Menninkäinen muistoajo, Ryhmäajo A-poneille 2100m, 2.30,0aik. ja nopeammat oriit & ruunat. - sija: 3/8 (2.19,9ax) 120ve

17-VUOTISKAUSI: stat: 5: 0-0-2 (2), enn. 2.17,6a - 2.25,7, vs. 140ve
25.01.13 Duán Stable - Ryh.ajo 1600m, avoin - sija: 3/7 (2.17,6a) 30ve
09.02.13 Narrilaivan - MONTÉ, Ryhmäajo A-poneille 1600m, 2.30,0aik. ja nop. - HPL
28.03.13 Narrilaivan - Narrilaivan Jäätöpöttäjäkuningas/kuningatar 2013, Ryhmäajo 1600m 2.25,0aikaisille ja nop. A-ponit - sija: 4/8 (2.22,4a) 80ve
24.04.13 Miseryn ravikatras - Ryh.ajo 1100m - HPL
29.04.13 Stuteri Dåre - Tasoitusajo 2.30,0aik. ja nopeammat A-ponit 1100m - sija: 3/15 (2.25,7) 30ve
19.05.13 Stuteri Dåre - Monté, Ryhmäajo A-poneille 1600m, 2.30,0aik. ja nop. -
19.05.13 Stuteri Dåre - Ryhmäajo A-poneille 1600m, 2.30,0 aik. ja nop. -

Päiväkirja & valmennukset

1.7.2013 Vili palkittiin toukokuussa 2013 Yleislaatuarvostelussa II- palkinnolla 110 pisteellä.

12.5.2013 Vilin sivuja päivitelty. Huhtikuun lopulla Vili kävi Dåressä juoksemassa ollen hienosti kolmas! Aika oli 2.25,7, eli ei lainkaan hullumpi. Vähän jäätiin pussiin, mutta kiri riitti nyt tällä kertaa kolmanneksi jahka pussista päästiin etenemään. Vili on treenaillut tosi hyvin ja nauttii jo päivät laitumella ollen vihreästä ruohosta. Seuraavaksi suuntamme jälleen Dåreen 19.5.2013.

13.5.2013 Vili kävi tänään hiitillä kotiradalla naisseurassa. Väläyttivät muuten ihan mukavia aikoja, joten hyvillä mielin lähdetään Dåreen 19.5.! :)

18.5.2013 Vilille on syntynyt tänä keväänä jo kaksi tervettä varsaa: tamma sekä ori! Molemmat ovat terveitä ja ulkoilevat jo emiensä kanssa laitumilla. Hienoa! Vili itse kävi tänään Narriksen radalla ottamassa viimeistelyhiitin huomisia ravikilpailuitaan varten. Vili meni tapansa mukaan hienosti. Sekä poni että sen askeleet vaikuttivat hyviltä. Hyvin mielin siis kotiradalle huomenna! Katselemme jos sopivia lähtöjä löytyisi lisää, sillä ori on elämänsä kunnossa ja uskomme, että ennätykset voisivat parantua tässä kesän aikana ;) Vili ilmoitettiin myös YLA- arvosteluun. Seuraavaksi vuorossa onkin vielä shettisten arvostelu. Tämä jälkeen teen varmasti orimainoksen Vilistä, jotta saisimme sille lisää jälkeläisnäyttöä myös omien varsojemme lisäksi.

Ulkoasu © M Layouts, muutokset Shavo
All rights reserved. Kaikki oikeudet pidätetään.