Narrilaivan

Hevoset

Narrilaivassa asuu tällä hetkellä 109 hevosta / ponia.
Tallillamme työskentelee siis suuri joukko tallityöntekijöitä ja muutama tallimestarivalmentaja. Myös tiluksemme ovat suuret. Meillä riittää laidunmaata, heinäpeltoa sekä metsää. Meillä on oma ravirata, harjoitusreittejä metsiä ja peltoja kierrellen, hiittisuorat (tasaisia sekä ylä- & alamäkeen) ja uittopaikka. Lisäksi on kolme maneesia ja viisi ratsastuskenttää. Vaikka tallimme hevoset- ja ponit ovatkin ravikäytössä, huolehdimme niiden lihaksistosta myös ratsastaen. Kaikki hevosemme ja ponimme on ratsuiksi opetettuja, ja ne osaavat koulu- ja esteratsastusta.
Hevosemme hampaat huolletaan säännöllisesti. Hevosten rokotuksista ja loishäädöistä (madot) huolehditaan. Kengitys on aina hevoskohtaista, samoin ruokinta. Hevosemme elävät mahdollisimman lajinomaista elämää, huomioon ottaen kuitenkin tarvittavan levon jotta ne voivat suorittaa työnsä terveinä, levänneinä ja iloisina.
Käytössämme on muutama vanha navetta sekä uudempi tallikonsepti, joissa hevosten on hyvä ja turvallista olla. Karsinat ovat turvallisia ja kookkaita, väliseinät ja ovet turvallisia hevosille, käytävät tarpeeksi leveitä ja vapaita turhista tavaroista. Valjatus- ja hoitopaikat on tehty erikseen, samoin vesikarsinat ja solariumit. Varusteet säilytetään omissa huoneissaan, loimet omissaan ja kuivatushuoneessamme saa helposti kuivattua märät loimet. Meillä on myös teollisuuspesukoneet, jotta hevosemme saavat nauttia puhtaista loimista ja muista varusteista.
Tarhamme ovat hiekkapohjaisia, mutta myös metsätarhoja löytyy. Laitumilla toki savimaa heinän alla. Kierrätämme hevosia laitumilla niin, että laitumet ehtivät kasvaa ja hevoset eivät tallo niitä pilalle. Laitumillamme on suuret pihatot, jonne koko lauma pääsee aina turvaan. Joillakin hevosilla on tosin 1-3 hevosen laumat ja pienemmät katokste (& laitumet) niiden oman hyvinvoinnin takia, mm. oriit.
Tallillamme on myös laadukkaita, nykyaikaisia pihattoja joissa mm. vieroitetut varsat ja nuoret saavat viettää nuoren hevosen elämää ennen esikoulun alkamista, ja vahvistaa lihaksistoaan ja koordinaatiokykyään laumassa sekä opetella sosiaalisia suhteita laumassa.
Tallillamme keskitymme myös energiatehokkuuteen sekä kierrätykseen, ja tallimme lämpenevät talvisin omien hevostemme lannalla, ja sitä riittää myös muuallekin energiatuotantoon. Huolehdimme myös lannat pois tarhoista ja laitumilta, ja keskitymme ympäristöystävälliseen hevostenpitoon. Tallillamme on myös paljon automatiikkaa ja pienkoneita, jotta työnteko on tehokasta ja työntekijöillemmekin mukavampaa.

Hevosten hyvinvointi on meille pääasia Narrilaivassa.

Varsat ja nuoret (0kpl)
  0-2 vuotiaat varsat ja nuoret, jotka eivät vielä kilpaile raveissa.

Kilpahevoset (93kpl)
  3-18 vuotiaat kilpahevoset- ja ponit.

Siitoshevoset (16kpl)
  4 vuotiaat ja sitä vanhemmat siitoshevosemme.

Eläkkeellä (0kpl)
  Eläkkeellä olevat hevosemme.

Muistoissamme (271kpl)
  Ikivihreillä niityillä laukkaavat hevoset.

Hevoset-sivun kuvan © Narien vapaat